Παρά την απαγόρευση στην Κίνα, οι συναλλαγές της Binance έφτασαν τα 90 δισ. δολάρια σε ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρά την απαγόρευση στην Κίνα, οι συναλλαγές της Binance έφτασαν τα 90 δισ. δολάρια σε ένα μήνα
Οι συναλλαγές έκαναν την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της Binance μακράν, αντιπροσωπεύοντας το 20% του όγκου παγκοσμίως.

Οι πελάτες της Binance πραγματοποιήσαν στην Κίνα συναλλαγές assets που συνδέονται με κρυπτονομίσματα ύψους 90 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα μόλις μήνα, παρά την απαγόρευση των εν λόγω συναλλαγών που ισχύει στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συναλλαγές έκαναν την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της Binance μακράν, αντιπροσωπεύοντας το 20% του όγκου παγκοσμίως, εξαιρουμένων των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από ένα υποσύνολο πολύ μεγάλων traders.

Η WSJ στηρίζει τα στοιχεία της σε νυν και πρώην υπαλλήλους της Binance μου μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ενώ δεν δίνει πληροφορίες για το ποιος ήταν ο επίμαχος μήνας κατά τον οποίο έγιναν οι συναλλαγές.

Η απαγόρευση στην Κίνα και το «μαρκάρισμα» στις ΗΠΑ

Η Binance ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κίνα, αν και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αποσύρθηκε από την ηπειρωτική χώρα το 2017 κατά τη διάρκεια ρυθμιστικών ελέγχων από τις αρχές του Πεκίνου.

«Το Binance.com είναι αποκλεισμένος στην Κίνα και δεν είναι προσβάσιμος σε χρήστες που εδρεύουν στην Κίνα», δήλωσε εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου στο Reuters, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της WSJ.

Σημειώνεται πως η Binance βρίσκεται υπό τον «σκληρό» έλεγχο των αρχών στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει μηνύσει την Binance και τον CEO της εταιρείας, Τσανπένγκ Ζάο, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, απέσπασε κεφάλαια πελατών, απέτυχε να περιορίσει τους πελάτες των ΗΠΑ από την πλατφόρμα της και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς.\

H Binance ερευνάται επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβιάσεις κυρώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hugo Boss: Πάνω από το 1 δισ. ευρώ τα έσοδα - Αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο

Ryanair & Wizz Air: «Εκτινάχθηκε» ο αριθμός επιβατών των low budget αεροπορικών εταιρειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider