BAE Systems: Σε ιστορικό υψηλό οι παραγγελίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BAE Systems: Σε ιστορικό υψηλό οι παραγγελίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Για το α' εξάμηνο του έτους, η BAE ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της έφτασαν τα 12 δισ. στερλίνες, αυξημένες κατά 11% σε ετήσια βάση.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν οι παραγγελίες στην BAE Systems για το α' εξάμηνο του 2023, με την βρετανική εταιρεία αμυντικών συστημάτων να ωφελείται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις αυξήσεις των κρατικών στρατιωτικών δαπανών φέρνει η σύγκρουση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, για το πρώτο μισό του 2023 η BAE Systems κατέγραψε νέες παραγγελίες ύψους 21,1 δισ. στερλινών. Το σύνολο των παραγγελιών της εταιρείας ανέρχεται σε 66,2 δισ. στερλίνες, ιστορικό υψηλό.

Υπενθυμίζεται πως η BAE Systems κατασκευάζει από αεροσκάφη Eurofighter Typhoon μέχρι πυρηνικά υποβρύχια και πολεμικά οχήματα, καθώς και πυρομαχικά για τον βρετανικό στρατό.

Αποτελέσματα και προβλέψεις

Για το α' εξάμηνο του έτους, η BAE ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της έφτασαν τα 12 δισ. στερλίνες, αυξημένες κατά 11% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων έφτασαν τα 1,3 δισ. στερλίνες, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2022.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει πως τα κέρδη ανά μετοχή θα κινηθούν με ετήσια αύξηση από 10% έως 12%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο guidance της BAE.

Ακόμα, η BAE ανακοίνωσε ένα νέο, 3ετές πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, αξίας 1,5 δισ. στερλινών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rakuten: «Μπάσιμο» της ιδιοκτήτριας του Viber στην τεχνητή νοημοσύνη, με την OpenAI

Προς τις Φιλιππίνες ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής της Coca-Cola, έναντι 1,8 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider