Bitcoin: Αυξάνεται η κυριαρχία του έναντι των άλλων crypto - Γιατί είναι «κακά μαντάτα» για την αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Αυξάνεται η κυριαρχία του έναντι των άλλων crypto - Γιατί είναι «κακά μαντάτα» για την αγορά
Η κυριαρχία του διαμορφώθηκε στο 48,5% την Τρίτη, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με παρατηρητές της αγοράς να σημειώνουν μια σύντομη άνοδο άνω του 50%.

Aνοδικά κινείται το bitcoin και άλλα crypto την Τρίτη, με την κυριαρχία του μεγαλύτερο ψηφιακού asset να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, κάτι που δεν προμηνύει καλές εξελίξεις σύμφωνα με αναλυτές.

Η τιμή του bitcoin κερδίζει περισσότερο από 1% τις τελευταίες 24 ώρες στα 26.750 δολάρια, στο ανώτερο άκρο του εύρους μεταξύ 26.000 και 27.000 δολαρίων επίπεδο το οποίο διατηρήθηκε από τότε που επιτεύχθηκε υψηλό 10 μηνών πάνω από τα 30.000 δολάρια τον Απρίλιο. Τα crypto συνεχίζουν να μένουν στάσιμα στις συναλλαγές, παρά βασικούς καταλύτες τόσο στο ρυθμιστικό όσο και στο οικονομικό μέτωπο.

«Οι βραχυπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν υψηλότερα, αν και οι μεσοπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν χαμηλότερα, επομένως παραμένουμε βραχυπρόθεσμα ουδέτεροι προς το παρόν», δήλωσε στο Marketwatch η Katie Stockton, CEO στην εταιρεία τεχνικών ερευνών Fairlead Strategies. «Ένα ξέσπασμα, αν και απίθανο βραχυπρόθεσμα, θα στόχευε σε μια δεύτερη αντίσταση… κοντά στα 32.000 δολάρια».

Το bitcoin, ακριβώς όπως ο Dow Jones και ο S&P 500, πιθανότατα θα αντιδράσει στην κατάθεση στο Κογκρέσο την Τετάρτη και την Πέμπτη από τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Αφού η ομοσπονδιακή τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα -η πρώτη φορά σε αυτόν τον κύκλο σύσφιξης που έχει προκαλέσει «όλεθρο» σε ευαίσθητα στον κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα- οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στον τόνο του Πάουελ και στο αν προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές τάσεις στο ίδιο το crypto. Η κυριαρχία του bitcoin σε σχέση με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα -ένα μέτρο της κεφαλαιοποίησης του bitcoin ως ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων- έφτασε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Η κυριαρχία του διαμορφώθηκε στο 48,5% την Τρίτη, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με παρατηρητές της αγοράς να σημειώνουν μια σύντομη άνοδο άνω του 50%. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αντιπροσωπεύει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2021 και συνοδεύεται από μειώσεις σε όλα τα altcoin ή μικρότερο «χώρο» για τα tokens, εν μέσω ρυθμιστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει αποδυνάμωση του κλίματος σε ολόκληρη την αγορά γενικότερα.

«Η κυριαρχία του bitcoin αυξάνεται όταν οι επενδυτές δεν αισθάνονται σίγουροι για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς και προσαρμόζουν τη θέση τους προς ένα λιγότερο κερδοσκοπικό χαρτοφυλάκιο, αυξάνοντας την έκθεσή τους στο bitcoin, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ότι είναι το λιγότερο ασταθές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Matteo Greco, αναλυτής στον όμιλο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Fineqia International.

Πέρα από το bitcoin, το ether -το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα- κέρδισε 1% στα 1.725 δολάρια. Στα altcoins το Cardano υποχωρεί λιγότερο από 1% και το Polygon αυξάνεται κατά 1%. Τα memecoins κινούνται πιο χαμηλά, με το Dogecoin και το Shiba Inu να χάνουν 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ο Σολτς δηλώνει έτοιμος για στενότερη συνεργασία με την Κίνα

Μειώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών Ιανουαρίου-Απριλίου - Αυξημένες 52,5% οι ταξιδιωτικές αφίξεις

Πακέτο 50 δισ. ευρώ από ΕΕ για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider