Tether: Ξεκινά την εξόρυξη bitcoin με ενέργεια από ΑΠΕ στην Ουρουγουάη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tether: Ξεκινά την εξόρυξη bitcoin με ενέργεια από ΑΠΕ στην Ουρουγουάη
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tether δήλωσε ότι θα αλλάξει τη στρατηγική της για τη διαχείριση των πόρων της για να αρχίσει να επενδύει ένα μέρος των καθαρών κερδών της σε bitcoin.

Mining κρυπτονομισμάτων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεκινά η Tether η οποία προσπαθεί να διαφοροποιήσει το μίγμα των εσόδων της με σκοπό να υποστηρίξει το δικό της stablecoin, ονόματι USDT.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει κεφάλαια στην παραγωγή ΑΠΕ, σηματοδοτώντας την πρώτη της είσοδο στον ενεργειακό κλάδο.

Η Tether συμπλήρωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση «ειδικών στην περιοχή» για να υποστηρίξει την επέκτασή της στον χώρο των ΑΠΕ. Η εξόρυξη bitcoin είναι περιβόητη για την ένταση ενέργειάς της, βασισμένη σε ένα δίκτυο υπολογιστών σε όλο τον κόσμο για να επαληθεύει ότι οι συναλλαγές είναι νόμιμες και να κυκλοφορούν νέα νομίσματα.

«Αξιοποιώντας τη δύναμη του bitcoin και των δυνατοτήτων ανανεώσιμης ενέργειας της Ουρουγουάης, η Tether πρωτοπορεί στη βιώσιμη και υπεύθυνη εξόρυξη bitcoin», δήλωσε ο Paolo Ardoino, CTO της Tether.

«Η ακλόνητη δέσμευσή μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διασφαλίζει ότι κάθε bitcoin που εξορύσσουμε αφήνει ένα ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την ασφάλεια και την ακεραιότητα του δικτύου bitcoin».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tether δήλωσε ότι θα αλλάξει τη στρατηγική της για τη διαχείριση των πόρων της για να αρχίσει να επενδύει ένα μέρος των καθαρών κερδών της σε bitcoin.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει έως και το 15% των καθαρών κερδών της για την αγορά bitcoin, μιμούμενη στρατηγικές από επιχειρήσεις όπως η Tesla και η MicroStrategy.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, με προσφορά σε κυκλοφορία άνω των 83,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Ανταγωνίζεται με το USD Coin της Circle και το BUSD της Binance.

Τα Stablecoins χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές για να ανοίγουν και να κλείνουν θέσεις σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα χωρίς να μετατρέπουν τα χρήματα τους ξανά σε νομίσματα fiat.

Η Tether λέει ότι κάθε ένα από τα tokens USDT που κυκλοφορεί υποστηρίζεται 1 προς 1 από ισοδύναμο ποσό περιουσιακών στοιχείων που διατηρείται σε αποθεματικό.

Η εταιρεία έχει υποστεί πιέσεις στο παρελθόν, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και οι οικονομολόγοι αμφισβήτησαν την ακεραιότητα των περιουσιακών στοιχείων στα οποία βασίζεται το νόμισμα της. Η Tether διατηρούσε προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων σε εμπορικούς τίτλους, μια λιγότερο ρευστή μορφή εταιρικού χρέους. Πιο πρόσφατα αντικατέστησε όλα τα εμπορικά της χαρτιά με τίτλους του αμερικανικού δημοσίου.

Η Ουρουγουάη θεωρείται ηγέτης στην παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 98% του συνόλου, κυρίως αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τη Διοίκηση Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Τα ψιλά γράμματα σε εκπτώσεις συνέπειας και προϊόντα «κράχτες» - Πώς θα αποφύγουν τις παγίδες οι καταναλωτές

Τουρκική λίρα: Σπάει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ, με φόντο την επανεκλογή Ερντογάν

Epsilon Net: Εξαγορά του 60% της εταιρείας Diginet

gazzetta
gazzetta reader insider insider