Binance: «Ανοιγοκλείνει» τις αναλήψεις bitcoin λόγω υψηλού όγκου - Αυξάνει την προμήθεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: «Ανοιγοκλείνει» τις αναλήψεις bitcoin λόγω υψηλού όγκου - Αυξάνει την προμήθεια
Η διακοπή των αναλήψεων ώθησε το bitcoin χαμηλότερα, αν και οι απώλειές του ήταν οριακές, με το κρυπτονόμισμα να υποχωρεί περίπου 1% στα 28.162 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν μια εβδομάδα.

Κλείνει και ανοίγει τις αναλήψεις bitcoin το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων τα τελευταία 24ωρα αλλά αυτή την φορά με μεγαλύτερο «χαράτσι» για τους traders.

H Binance διέκοψε τις αναλήψεις bitcoin για αρκετές ώρες τη Δευτέρα, επικαλούμενη μεγάλους όγκους συναλλαγών και αύξηση των τελών επεξεργασίας, προτού τις εκκαθαρίσει με ακόμα υψηλότερο κόστος.

Αργά την Κυριακή και ξανά νωρίς τη Δευτέρα, είχε κλείσει τις αναλήψεις bitcoin λέγοντας ότι υπήρχε πληθώρα εκκρεμών συναλλαγών επειδή δεν είχε προσφερθεί στους miners μια αρκετά υψηλή ανταμοιβή για να καταγράψουν τις συναλλαγές στο blockchain.

Η διακοπή των αναλήψεων ώθησε το bitcoin χαμηλότερα, αν και οι απώλειές του ήταν οριακές, με το κρυπτονόμισμα να υποχωρεί περίπου 1% στα 28.162 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν μια εβδομάδα.

«Οι καθορισμένες χρεώσεις μας δεν προέβλεπαν την πρόσφατη αύξηση των τελών δικτύου bitcoin», έγραψε η Binance σε tweet. «Αντικαθιστούμε τις εκκρεμείς συναλλαγές ανάληψης bictoin με υψηλότερη χρέωση, ώστε να αναλαμβάνονται από τις mining pools».

Τα τέλη αναφέρονται σε πληρωμές που γίνονται σε miners κρυπτονομισμάτων των οποίων η υπολογιστική ισχύς επεξεργάζεται τις συναλλαγές στο blockchain.

«Εάν το ποσό ανάληψης είναι μεγάλο, η χρέωση που απαιτείται για την επεξεργασία της συναλλαγής μπορεί επίσης να είναι μεγάλη, ειδικά σε περιόδους υψηλής συμφόρησης δικτύου», δήλωσε στο Reuters o Joshua Chu, επικεφαλής στον όμιλο τεχνολογίας blockchain XBE, Coinllectibles και Marvion.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για το τι οδήγησε στις μεγάλες αναλήψεις». Μετά από μια ωριαία διακοπή αργά την Κυριακή και αρκετές ώρες τη Δευτέρα, η Binance είπε ότι οι αναλήψεις επαναλειτουργούν.

«Για να αποφευχθεί μια παρόμοια επανάληψη... οι αμοιβές μας έχουν προσαρμοστεί», ανέφερε σε ξεχωριστό tweet η Binance, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν μεγάλες εκροές από την πλατφόρμα.

Τον Μάρτιο, η Binance είχε αναστείλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις επικαλούμενη τεχνολογικά ζητήματα. Ο όγκος συναλλαγών είκοσι τεσσάρων ωρών στην Binance ήταν 6,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο CoinMarketCap, περισσότερο από οκτώ φορές από τον επόμενο μεγαλύτερο ανταγωνιστή, το Coinbase.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κ. Χατζηδάκης: H ισχυρή ανάπτυξη θα φέρει αυξήσεις μισθών - Θα στηρίξουμε το «Σπίτι μου» με όσους πόρους χρειαστούν

Υποδομές: Πυλώνας «στήριξης» τα ιδιωτικά έργα – Γιατί αποτελούν ευκαιρία αλλά και «στοίχημα» 

Ξεκινά η δράση «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»-Πώς θα δοθεί η επιδότηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider