Ολλανδία: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στην Coinbase για παράλειψη θεσμικής ενημέρωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στην Coinbase για παράλειψη θεσμικής ενημέρωσης
Η DNB αναφέρει πως έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι η Coinbase είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων και πως «έχει ένα σημαντικό αριθμό πελατών στην Ολλανδία». 

Η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας (DNB) επέβαλε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase επειδή απέτυχε να εξασφαλίσει αρμόδια άδεια προτού ξεκινήσει την λειτουργία της στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η αμερικανική Coinbase -που είναι από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto στον κόσμο- σημείωσε πως διαφωνεί με την απόφαση της DNB, υποστηρίζοντας ότι «δεν περιέχει κριτική για τις πραγματικές υπηρεσίες» που παρέχει η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζει έφεση στην απόφαση της τράπεζας. Η Coinbase μπορεί να αιτηθεί έφεσης μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων στην Ολλανδία υποχρεώνονται να λειτουργούν με τον νόμο κατά του ξεπλύματος χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση της χώρας τον Μάιο του 2022.

Η DNB υποστηρίζει πως η Coinbase δρούσε εκτός του ρυθμιστικού πλαισίου από τον Νοέμβριου το 2020 και «τουλάχιστον» μέχρι τον Αύγουστο του 2022 προτού συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022.

Σε αυτή την περίοδο, όπως υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα, «ένας μεγάλος αριθμός ασυνήθιστων συναλλαγών μπορεί να διέφυγε της προσοχής των εποπτικών αρχών». Παράλληλα, η DNB αναφέρει πως έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι η Coinbase είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων και πως «έχει ένα σημαντικό αριθμό πελατών στην Ολλανδία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Και η Luno ξεκινά απολύσεις - Περικοπή στο 35% των εργαζομένων της

gazzetta
gazzetta reader insider insider