Χρεοκοπία FTX: Οι πελάτες θέλουν να έχουν λόγο στα assets

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπία FTX: Οι πελάτες θέλουν να έχουν λόγο στα assets
Οι πελάτες της FTX κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και των πρώην κορυφαίων στελεχών του, συμπεριλαμβανομένου του Sam Bankman-Fried, απαιτώντας να δηλωθεί πως τα φθίνοντα ψηφιακά assets της εταιρείας ανήκουν στους πελάτες.

Οι πελάτες της FTX κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και των πρώην κορυφαίων στελεχών του, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ, απαιτώντας να δηλωθεί πως τα φθίνοντα ψηφιακά assets της εταιρείας ανήκουν στους πελάτες.

Η μήνυση είναι μία ακόμη νομική προσπάθεια να διεκδικήσουν τα assets της FTX, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαμάχη με τους εκκαθαριστές στις Μπαχάμες και την Αντίγουαα καθώς και με την πτωχευτική διαχειρίστρια των assets της Blockfi, μιας άλλης χρεοκοπημένης εταιρείας crypto.

Στο μεταξύ, Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ερευνούν την κλοπή 370 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX λίγες ώρες αφότου υπέβαλε αίτημα πτώχευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως ανέφερε πηγή με γνώση επί του θέματος, η εισαγγελική έρευνα είναι διαφορετική από εκείνη που έχει ανοίξει το υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στον ιδρυτή του FTX, Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ. Πάντως, παραμένει ασαφές αν ήταν μια «δουλειά από μέσα» όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Μπάνκμαν Φριντ ή πρόκειται για το έργο κάποιου χάκερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέτει νέους στόχους για την άμυνα το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider