ΗΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για την «εξαφάνιση» 370 εκατ. δολαρίων από το FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για την «εξαφάνιση» 370 εκατ. δολαρίων από το FTX
Η κατάρρευση του FTX έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για το μέλλον της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αφού το ανταλλακτήριο ανέφερε πως αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κρίση ρευστότητας».

Την κλοπή 370 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX λίγες ώρες αφότου υπέβαλε αίτημα πτώχευσης, ερευνούν Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως ανέφερε πηγή με γνώση επί του θέματος, η εισαγγελική έρευνα είναι διαφορετική από εκείνη που έχει ανοίξει το υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στον ιδρυτή του FTX, Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ. Πάντως, παραμένει ασαφές αν ήταν μια «δουλειά από μέσα» όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Μπάνκμαν Φριντ ή πρόκειται για το έργο κάποιου χάκερ.

Η εταιρεία FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και ο Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος, αφού οι traders απέσυραν δισεκατομμύρια από την πλατφόρμα μέσα σε τρεις ημέρες και το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance εγκατέλειψε μια συμφωνία διάσωσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ ότι προκάλεσε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το FTX, ενώ Αμερικανός εισαγγελέας έκανε λόγο για «απάτη επικών διαστάσεων». O Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ αφέθηκε ελεύθερος με ένα πακέτο εγγύησης 250 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες απάτης για την κατάρρευση του FTX.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2022

Το Bitcoin έχασε πάνω από το 60% της αξίας του το 2022 -Τι έκαναν άλλα 6 δημοφιλή crypto

Ποιος φταίει για τον πληθωρισμό; Οι Κεντρικές Τράπεζες «εκτιμά» η BIS

gazzetta
gazzetta reader insider insider