Βankman-Fried: Δεν απάντησε στο αίτημα της Γερουσίας για κατάθεση - Ενισχύεται η «οσμή» του σκανδάλου για την FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βankman-Fried: Δεν απάντησε στο αίτημα της Γερουσίας για κατάθεση - Ενισχύεται η «οσμή» του σκανδάλου για την FTX
Ο Bankman-Fried, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα για κανένα έγκλημα, αρνήθηκε ότι προσπάθησε να διαπράξει απάτη ενώ παραδέχτηκε σοβαρά διαχειριστικά λάθη στην FTX. 

Δεν απάντησε εγκαίρως στο αίτημα της Γερουσίας των ΗΠΑ να καταθέσει ενώπιων της αρμόδιας επιτροπής στις 14 Δεκεμβρίου ο Sam Bankman-Fried σχετικά με την πτώχευση της FTX, ενισχύοντας την «οσμή» σκανδάλου.

Ο σύμβουλος του Bankman-Fried δεν απάντησε εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό ο Bankman-Fried να δείξει ότι είναι πρόθυμος να παράσχει διαφάνεια και λογοδοσία στον αμερικανικό λαό παρέχοντας μαρτυρίες», τόνισαν στη δήλωση ο πρόεδρος της επιτροπής Sherrod Brown και το μέλος Pat Toomey. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου όπως περιγράφεται στην επιστολή της Τετάρτης».

Στην εν λόγω επιστολή ο γερουσιαστής Brown έγραψε ότι αυτός και ο γερουσιαστής Toomey είναι έτοιμοι να εκδώσουν κλήτευση εάν ο Bankman-Fried δεν επιλέξει να εμφανιστεί οικειοθελώς. Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει πλήθος ερευνών και ομαδικών αγωγών που στοχεύουν τον ίδιο ή τις εταιρείες της πάλαι πότε αυτοκρατορίας του.

Ο Bankman-Fried, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα για κανένα έγκλημα, αρνήθηκε ότι προσπάθησε να διαπράξει απάτη ενώ παραδέχτηκε σοβαρά διαχειριστικά λάθη στην FTX.

Ο Bankman-Fried κλήθηκε επίσης να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, με την Πρόεδρο Maxine Waters να λέει την Τετάρτη ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να παραστεί σε ακρόαση της 13ης Δεκεμβρίου.

Ο νέος CEO της FTX, John J. Ray III, ο εμπειρογνώμονας που ανέλαβε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης, πρόκειται να καταθέσει στην Βουλή. Έχει σκιαγραφήσει την εικόνα της FTX ως μια κακοδιαχειριζόμενη, σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη εταιρεία, γεμάτη συγκρούσεις και χωρίς να τηρούνται βασικές λογιστικές πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς την ως τη χειρότερη αποτυχία εταιρικών ελέγχων που έχει δει ποτέ.

Η FTX κατέρρευσε με μια τρύπα 8 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν δεν χειρίστηκε σωστά τα κεφάλαια των πελατών. Οφείλει στους 50 μεγαλύτερους ακάλυπτους πιστωτές της συνολικά 3,1 δισ. δολάρια και μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστωτές παγκοσμίως, ενώ οι «τριγμοί» στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα αισθητοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Amber απολύει το 40% του προσωπικού και λήγει τη χορηγία στην Τσέλσι, ελέω FTX

Κρυπτονομίσματα: Η κατάρρευση της FTX έφερε χρεοκοπία hedge fund, ύψους 36 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider