Κρυπτονομίσματα: Η Amber απολύει το 40% του προσωπικού και λήγει τη χορηγία στην Τσέλσι, ελέω FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η Amber απολύει το 40% του προσωπικού και λήγει τη χορηγία στην Τσέλσι, ελέω FTX
Η εταιρεία θα μετακομίσει σε φτηνότερα γραφεία για τα κεντρικά της στο Χονγκ Κονγκ, βάζοντας λουκέτο σε άλλα γραφεία που έχει στην Ασία. 

Η Amber Group, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Ασία, προχωρά σε μαζικές απολύσεις προσωπικού και περικοπές, εν μέσω των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στην αγορά των crypto η κατάρρευση της FTX.com.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία θα μειώσει το προσωπικό της από τους 700 υπαλλήλους που έχει αυτή τη στιγμή σε κάτω από 400. Η Amber είχε φτάσει σε κάποια στιγμή να απασχολεί 1.100 άτομα.

Παράλληλα. η Amber θα περιορίσει την πελατεία της, με τον αριθμό των πελατών να αναμένεται να πέσει στους 100 έναντι μερικών εκατοντάδων που είναι μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση σε εύπορους πελάτες και μεγάλους οργανισμούς.

Επιπλέον, η εταιρεία θα μετακομίσει σε φτηνότερα γραφεία για τα κεντρικά της στο Χονγκ Κονγκ, βάζοντας λουκέτο σε άλλα γραφεία που έχει στην Ασία.

Τέλος, αναμένεται να λήξει την εμπορική συμφωνία που υπέγραψε τον Μάιο με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι, για διαφήμιση στη φανέλα του συλλόγου, αξίας 25 εκατ. στερλινών.

Η Amber το τελευταίο χρονικό διάστημα θεωρείται ως υποψήφια για το επόμενο «κανόνι» στην αγορά των crypto, στον απόηχο των χρεοκοπιών που κυρρήσουν εταιρείες του κλάδου λόγω των συνεπειών που έχει η κατάρρευση της FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φρέιντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Άντλησε 4,3 δισ. δολάρια πλησιάζοντας στο τέλος μιας «επώδυνης» πορείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider