Binance: Δημιουργεί fund 1 δισ. δολαρίων για την «σωτηρία» της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Δημιουργεί fund 1 δισ. δολαρίων για την «σωτηρία» της αγοράς κρυπτονομισμάτων
H Binance είπε ότι μπορεί να διπλασιάσει αυτό το ποσό κάποια στιγμή στο μέλλον «αν παραστεί ανάγκη», πρόσθεσε η εταιρεία.

Λεπτομέρειες για την δημιουργία ενός fund που θα βοηθήσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων να ανακάμψει, δημοσιοποίησε την Πέμπτη το κορυφαίο ανταλλακτήριο Binance, με σκοπό να υποστηριχτούν οι επενδυτές που επλήγησαν λόγω της καταστροφικής χρεοκοπίας της FTX.

Σε ένα blogpost, η Binance είπε ότι θα αφιερώσει 1 δισ. δολάρια σε αρχικές δεσμεύσεις στο fund και μπορεί να διπλασιάσει αυτό το ποσό κάποια στιγμή στο μέλλον «αν παραστεί ανάγκη», πρόσθεσε η εταιρεία.

Έχει λάβει επίσης δεσμεύσεις 50 εκατ. δολαρίων από εταιρίες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Jump Crypto, Polygon Ventures και Animoca Brands.

Ο CEO της Binance Changpeng Zhao μοιράστηκε τη διεύθυνση του δημόσιου πορτοφολιού δείχνοντας την αρχική του δέσμευση και είπε: «Το κάνουμε αυτό με διαφάνεια». Τα δημόσια δεδομένα blockchain που εξετάστηκαν από το CNBC έδειξαν υπόλοιπο περίπου 1 δισ. δολαρίων στο stablecoin BUSD της Binance.

Το BUSD είναι ένα stablecoin που εκδίδεται από την εταιρεία υποδομής blockchain Paxos και έχει εγκριθεί και από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Paxos.

Το fund είναι μια προσπάθεια της Binance να διατηρήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων στη ζωή μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Sam Bankman-Fried νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Zhao έχει αναδειχθεί ως μια νέα σωτήρια φιγούρα για τον προβληματικό κλάδο, καλύπτοντας ένα κενό που άφησε ο Bankman-Fried, του οποίου η εταιρεία είχε αγοράσει ή επενδύσει σε μια σειρά από πληττόμενες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων - από τη Voyager Digital έως το BlockFi - πριν από την κατάρρευσή της.

Η αποτυχία της FTX προκλήθηκε εν μέρει από ένα tweet που δημοσιεύτηκε από τον CEOτης Binance, το οποίο επέστησε την προσοχή σε μια αναφορά του CoinDesk που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους λογαριασμούς της. Από την ραγδαία κατάρρευση της FTX πριν από δύο εβδομάδες, οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιθανή μετάδοση της κρίσης των κρυπτονομισμάτων που επηρεάζει κάθε γωνιά του κλάδου.

Στην πρώτη ακρόαση για την υπόθεση πτώχευσης την Τρίτη, ένας δικηγόρος της εταιρείας εξέδωσε μια καταδικαστική ετυμηγορία της FTX και της ηγεσίας της, λέγοντας ότι η εταιρεία διοικείται ως το «προσωπικό φέουδο» του Bankman-Fried.

Η Binance είπε ότι το υπό διαμόρφωση σχήμα «δεν είναι επενδυτικό ταμείο» και προορίζεται να υποστηρίξει εταιρείες και έργα που «χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμετωπίζουν σημαντικές, βραχυπρόθεσμες, οικονομικές δυσκολίες». Ο Zhao έχει δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι πρόθεσή του να αποτρέψει περαιτέρω φαινόμενα ντόμινο που προέρχονται από την κατάρρευση της FTX.

Σύμφωνα με τη Binance, αναμένεται το πρόγραμμα να διαρκέσει περίπου έξι μήνες ενώ δέχεται αιτήσεις από επενδυτές για συνεισφορά πρόσθετων κεφαλαίων.

Η εταιρεία δηλώνει «ευέλικτη ως προς την επενδυτική δομή» και δέχεται εισφορές σε κρυπτονομίσματα, μετρητά και χρέος. «Αναμένουμε ότι οι μεμονωμένες καταστάσεις απαιτούν προσαρμοσμένες λύσεις», πρόσθεσε η εταιρεία.

Περίπου 150 εταιρείες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για υποστήριξη από το fund, είπε η Binance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: Η Binance επαναφέρει την πρόταση για αγορά της χρεοκοπημένης Voyager

CEO της Binance: Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων θα είναι μια χαρά - Φτιάχνουμε ταμείο ανάκαμψης

Κρυπτονομίσματα: Σε χαμηλό εβδομάδας το bitcoin μετά την FTX

gazzetta
gazzetta reader insider insider