Χρεοκοπεί η FTX - Παραιτείται από CEO ο Bankman-Fried

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπεί η FTX - Παραιτείται από CEO ο Bankman-Fried
«Καπνός» σε λίγες μόνο ώρες τα 32 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησης του ανταλλακτηρίου.

Την έναρξη των διαδικασιών ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας ανακοίνωσε πως ξεκίνησε το ανταλλακτήριο crypto FTX αλλά και η χρηματιστηριακή του ομίλου Alameda Research, μετά την απώλεια περίπου 32 δισ. δολαρίων της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Παράλληλα, ο Sam Bankman-Fried ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της FTX, ενώ καθήκοντα CEO αναλαμβάνει στο εξής ο J. Ray III.

Εκμηδενίστηκε η περιουσία του Bankman-Fried

Σημειώνεται πως η περιουσία του συνιδρυτή της FTX.com έγινε «καπνός» μέσα σε λίγες μέρες, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Στο απόγειο της τον περασμένο Μάρτιο, η περιουσία του Bankman-Fried υπολογιζόταν σε 26 δισ. δολάρια και στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας έφτανε τα 16 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για την αμερικανική FTX -στην οποία ο Bankman-Fried κατέχει περίπου το 70%- υπολογίζει την αξία της εταιρείας σε 1 δολάριο, λόγω πιθανής αναστολής στις συναλλαγές της όταν τον Ιανουάριο αποτιμούσε την αξία της FTX σε 8 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το κεφάλαιο που είχε ο Μπάνκμαν-Φριντ στην Robinhood, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, αφαιρέθηκε από τον δείκτη υπολογισμού του πλούτου του 30χρονου μετά από δημοσίευμα του Reuters για το ότι το ποσοστό του Μπάνκμαν-Φριντ στην Robinhood κατεχόταν από την Alameda.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) διερευνά εάν η FTX διαχειρίστηκε σωστά τα κεφάλαια των πελατών, καθώς και τη σχέση της με άλλα τμήματα της αυτοκρατορίας crypto του Μπάνκμαν-Φριντ, συμπεριλαμβανομένης της Alameda Research. Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάζονται επίσης με τους δικηγόρους της SECΚ.

Κατά την διάρκεια μιας ενημέρωσης την Τετάρτη, προτού η Binance δεσμευθεί για την προσφορά εξαγοράς του FTX, ο Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε στους επενδυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων πως αντιμετωπίζει έλλειμμα έως και 8 δισ. δολαρίων και χρειάζονται 4 δισ. δολάρια για να παραμείνει η εταιρεία εντός των υποχρεώσεων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαϋλώθηκε η περιουσία του επικεφαλής της FTX - Μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία των crypto

Bankman-Fried: «Τα θαλάσσωσα» με την FTX - 4 δισ. ζητά από τους επενδυτές - «Σύννεφα» στην crypto-αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider