Πάνω από το ψυχολογικό «όριο» των 20.000 δολαρίων το Bitcoin - Κέρδη 5%

Newsroom
Μοιράσου το
Πάνω από το ψυχολογικό «όριο» των 20.000 δολαρίων το Bitcoin - Κέρδη 5%
Σε ανοδική τροχιά το bitcoin, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων επωφελείται από το θετικό κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των επενδυτών.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 20.000 δολάρια την Τρίτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τις 6 Οκτωβρίου.

Η ώθηση που παίρνει το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα οφείλεται στις ελπίδες μεταξύ των επενδυτών ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, το Bitcoin ενισχύθηκε 5% την Τρίτη ενώ το Ether σημείωσε ράλι 11% στα περίπου 1.500 δολάρια, υψηλό από τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 15 μονάδες βάσης την Τρίτη στο 4,098%.

Τελευταία, το bitcoin έχει «παγιδευτεί» σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, με φόντο την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και την γενικευμένη αβεβαιότητα σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Bitcoin από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου, όταν είχε φτάσει στα 69.000 δολάρια, βρίσκεται σε πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για τον χρυσό μετά την υποχώρηση δολαρίου και ομολόγων

Ράλι 8% για το φυσικό αέριο - Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά και τα εταιρικά αποτελέσματα - Η προσοχή στην ΕΚΤ