Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα έτοιμη για λανσάρισμα ψηφιακού νομίσματος τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα έτοιμη για λανσάρισμα ψηφιακού νομίσματος τον Ιανουάριο
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB, Τόμας Μιούλερ, ανέφερε πως η απόφαση για το εάν θα λανσαριστεί το ψηφιακό νόμισμα μένει να παρθεί και είναι παν' απ' όλα πολιτική.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) θα είναι τεχνικά έτοιμη για να λανσάρει το ψηφιακό της νόμισμα (wCBDC) τον Ιανουάριο του 2022, χρησιμοποιώντας τον δείκτη Digital Exchange για συναλλαγές blockchain.

Σύμφωνα με το coindesk.com, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB, Τόμας Μιούλερ, ανέφερε πως η απόφαση για το εάν θα λανσαριστεί το ψηφιακό νόμισμα μένει να παρθεί και είναι παν' απ' όλα πολιτική, αλλά «οι έλεγχοι που χρειάζονται από την τράπεζα έχουν γίνει και πλέον είμαστε σε θέση να το κάνουμε», όπως ανέφερε ο Ελβετός τραπεζίτης.

«Θα έλεγα πως είμαστε έτοιμοι για την "πρεμιέρα" τον Ιανουάριο, αλλά χρειάζεται η πολιτική απόφαση» σημείωσε ο Μιούλερ στο coindesk.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο το χρηματιστήριο της Ελβετίας (SIX) έλαβε άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές της χώρας για να ξεκινήσει την αγορά ψηφιακών συναλλαγών.

Μετά από τις δύο άδειες που εξασφάλισε από την αρχή της χώρας, (FINMA) το SIX ξεκινά πλέον τον δείκτη Digital Exchange για συναλλαγές blockchain,. «ανοίγοντας» τον δρόμο για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων - Σε ιστορικό υψηλό το Ether

gazzetta
gazzetta reader insider insider