Πρόγραμμα ανταλλαγών για την οδική ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα ανταλλαγών για την οδική ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σκοπός του τριετούς προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες διαφορές των επιδόσεων, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Πρόγραμμα ανταλλαγών για την οδική ασφάλεια μεταξύ 12 κρατών μέλών εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανακοινώνει τους νικητές των βραβείων οδικής ασφάλειας 2019.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν θέσει ως στόχο τον περιορισμό των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους κατά 50 % μεταξύ 2020 και 2030. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει συνεχώς τη δέσμευση αυτή και εγκαινίασε χθες ένα ενιαίο και χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, το EU Road Safety Exchange, στο οποίο συμμετέχουν δώδεκα κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να ανταλλάσσουν ιδέες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σκοπός του τριετούς προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες διαφορές των επιδόσεων, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Έξι χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία) που επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στον εν λόγω τομέα θα συνεργαστούν με σχετικούς εμπειρογνώμονες από την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία για να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με βασικά ζητήματα όπως η μείωση της ταχύτητας, η κατασκευή ασφαλών υποδομών και η βελτίωση της επιβολής της νομοθεσίας, καθώς και η συλλογή δεδομένων και η εξεύρεση νέων μέτρων για την ασφάλεια πεζών και ποδηλατών. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε τελετή στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς απένειμε τα βραβεία αριστείας στην οδική ασφάλεια 2019. Έξι οργανισμοί βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε: «Πρέπει να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές για να υλοποιηθεί το όραμά μας 'μηδενικές απώλειες' — μηδενικός αριθμός θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους μας έως το 2050. Οι καινοτόμες και εμπνευσμένες πρωτοβουλίες που αναγνωρίζονται στα ετήσια βραβεία μας, καθώς και η δρομολόγηση του προγράμματος ανταλλαγών για την οδική ασφάλεια, καταδεικνύουν τη συλλογική δέσμευση των κρατών μελών, των τοπικών κοινοτήτων, των ενδιαφερόμενων μερών και των πολιτών. Από κοινού, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις αυτές και να βελτιώσουμε περαιτέρω την οδική ασφάλεια κατά την πορεία μας προς την επίτευξη του οράματος 'μηδενικές απώλειες'».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider