Σε ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ καταργείται ο φόρος πολυτελείας αυτοκινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ καταργείται ο φόρος πολυτελείας αυτοκινήτων
Εκτός της επιβολής του φόρους πολυτελούς διαβίωσης τίθενται και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων.

Τέλος μπαίνει στο φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα για τους πολύτεκνους με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία και συγκεκριμένα στο άρθρο 5:

«Με τη διάταξη προτείνεται, για λόγους φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δημογραφικής πολιτικής, η εξαίρεση των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών από τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, όπως έχει ήδη προβλεφθεί για τα άτομα με αναπηρία. Δεδομένου ότι τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μεταφοράς άνω των 6 ατόμων είναι συνήθως με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ., βαρύνονται με Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης και οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες χρησιμοποιούν εξαθέσια και άνω αυτοκίνητα, λόγω των οικογενειακών αναγκών μεταφοράς και όχι για όλους πολυτέλειας».

  • Για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης.

Παράλληλα από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ξεπερνούν σε παλαιότητα τα 10 χρόνια από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα.

Εκτός της επιβολής του φόρους πολυτελούς διαβίωσης τίθενται και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider