Το EX30 είναι το «καθαρότερο» μοντέλο της Volvo

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το EX30 είναι το «καθαρότερο» μοντέλο της Volvo
To Volvo EX30 (Πηγή: Volvo)
Η Volvo καταγράφει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα για το ηλεκτρικό μοντέλο EX30.

Το νέο Volvo EX30 προσφέρει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo μέχρι σήμερα. Η σημαντική αυτή διαπίστωση προκύπτει από την εκτίμηση κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, καταδεικνύοντας ένα συνολικό αποτύπωμα άνθρακα 23 τόνων για κάθε 200.000 χιλιόμετρα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια μείωση περίπου 60% σε σύγκριση με ένα XC40 με κινητήρα βενζίνης.

Η αναφορά για το αποτύπωμα άνθρακα εξετάζει διεξοδικά τα υλικά και τις διαδικασίες που συντελούν στις εκπομπές του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη των πρώτων υλών έως τη διάλυση του οχήματος. Η φόρτιση του EX30 με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από τον άνεμο, προσφέρει μια σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε σύγκριση με τη χρήση παραδοσιακών ενεργειακών μειγμάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο Γιόνας Ότερχαιμ, Επικεφαλής Κλιματικής Δράσης στη Volvo Cars, τόνισε τη σημασία της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για διαφάνεια στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για περαιτέρω μείωση των εκπομπών. «Η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κλειδί για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, αλλά χρειάζεται αυξημένη διαφάνεια σχετικά με τις προκλήσεις που παρουσιάζει, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ακόμη περισσότερο. Μελετώντας το αποτύπωμα άνθρακα του EX30 και ταυτοποιώντας τα κύρια υλικά και τις διαδικασίες που συμβάλλουν σε αυτό, σκοπεύουμε να προσφέρουμε πολύτιμες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων, που θα βοηθήσουν τόσο την εταιρεία μας να καταστεί πιο βιώσιμη, όσο και ευρύτερα τον κλάδο».

Η Volvo έχει ολοκληρώσει εκτιμήσεις κύκλου ζωής για τρία από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, αποκαλύπτοντας τις εκθέσεις για τον ενημερωμένο σχεδιασμό και τις αγοραστικές αποφάσεις των πελατών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα. Το EX30, με την υψηλότερη αναλογία ανακυκλωμένων υλικών μέχρι σήμερα σε ένα Volvo, και η παραγωγή του με μικρότερες εκπομπές άνθρακα, υπογραμμίζει τον στόχο της εταιρείας για μια βιώσιμη μελλοντική κινητικότητα, ενισχύοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider