H Tesla ετοιμάζει ασύρματη φόρτιση για τα αυτοκίνητά της

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Tesla ετοιμάζει ασύρματη φόρτιση για τα αυτοκίνητά της
Τα αυτοκίνητα της Tesla θα μπορούν να φορτίζουν επαγωγικά στο μέλλον (Πηγή: Tesla)
Ο αρχισχεδιαστής της Tesla επιβεβαίωσε ότι στην αμερικανική εταιρεία κάνουν έρευνα πάνω στην επαγωγική φόρτιση.

Η Tesla εργάζεται σε μια επαγωγική πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είπε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας Φραντς φον Χολτσχάουζεν στον γνωστό Αμερικανό παρουσιαστή Τζέι Λένο.

«Ναι, εργαζόμαστε πάνω στην επαγωγική φόρτιση. Έτσι δεν θα χρειάζεται καν να συνδέσετε σε κάτι. Απλώς μπαίνετε στο γκαράζ σας, οδηγείτε πάνω από το ειδικό σημείο και φορτίζετε», είπε ο Φον Χολτσχάουζεν όταν ο Λένο έκανε μια ερώτηση σχετικά με τη φόρτιση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla υπαινίσσεται τη δυνατότητα να προσφέρει επαγωγική ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Στην εκδήλωση των μετόχων τον Μάρτιο, η Tesla δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός Model S που φαινόταν να φορτίζει ασύρματα σε ένα γκαράζ. Αυτό ξεκίνησε τις φήμες ότι η Tesla εργάζεται για την επαγωγική φόρτιση, αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες μέχρι τώρα.

Ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες της Tesla να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους σταματώντας απλά πάνω από μια σταθερή πλατφόρμα ή συσκευή στο γκαράζ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη απευθείας σύνδεσης των οχημάτων με καλώδιο.

Tesla
Έτσι θα λειτουργεί η ασύρματη φόρτιση στα Tesla (Πηγή: torqnews.com)

Όπως είναι λογικό, η εγκατάσταση ενός επαγωγικού φορτιστή είναι αναπόφευκτα πιο ακριβή από την εγκατάσταση ενός παραδοσιακού φορτιστή επιπέδου. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτεί την εγκατάσταση ενός επαγωγικού «μαξιλαριού» στο δάπεδο του γκαράζ. Φυσικά, η εγκατάσταση ενός φορτιστή τοίχου που πρέπει να συνδεθεί στον ηλεκτρικό πίνακα προσθέτει κόστος σε αυτό. Επιπλέον, το όχημα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με επαγωγικό δέκτη, ο οποίος κοστίζει περισσότερα χρήματα και προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla αγόρασε τη γερμανική εταιρεία ασύρματης φόρτισης Wiferion αυτό το καλοκαίρι, για να την πουλήσει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής EV κράτησε τους μηχανικούς της Wiferion, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι τους ανατέθηκε να εργαστούν στο πρόγραμμα ασύρματου φορτιστή της Tesla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider