Η Hyundai συνεχίζει την ανοδική πορεία πωλήσεων στην Ευρώπη

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Hyundai συνεχίζει την ανοδική πορεία πωλήσεων στην Ευρώπη
To νέο Hyundai Kona Electric
Η κορεάτικη μάρκα ενισχύει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της, τα οποία έχουν ήδη μερίδιο 15% επί των συνολικών πωλήσεων.

Μερίδιο 4,1% στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου εξασφάλισε η Hyundai Motor κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι συνολικές της πωλήσεις σε ΕΕ, Μ. Βρετανία και EFTA (Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ανήλθαν σε 270.675 μονάδες την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, στο 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2022.

«Πλέον είμαστε κοντά στα επίπεδα-ρεκόρ πριν την πανδημία. Αυτό αντανακλά την υγιή ανάκαμψη και ανάπτυξη της εταιρείας», σχολίασε ο Μάικλ Κόουλ, Πρόεδρος της Hyundai Motor Europe. «Στο ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πελατών στη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μας αποτυπώνεται η δέσμευσή μας για την μηδενικών ρύπων κινητικότητα. Με την έναρξη πωλήσεων του νέου Kona είμαστε πεπεισμένοι ότι η άνοδος πωλήσεων θα συνεχιστεί και τους μήνες του φθινοπώρου».

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) αντιπροσωπεύουν το 15% επί των συνολικών πωλήσεων της Hyundai κατά το πρώτο μισό του 2023, μερίδιο που αναμένεται να αυξηθεί από το λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού Kona αλλά και του σπορ Ioniq 5 N που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider