Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Volkswagen στη Νότια Αμερική

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Volkswagen στη Νότια Αμερική
Volkswagen ID. Buzz
Η γερμανική μάρκα στοχεύει σε ανάπτυξη 40% στην αγορά της Βραζιλίας έως το 2027.

Φιλόδοξα σχέδια για τη Νότια Αμερική και ειδικότερα τη Βραζιλία, την μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ανακοίνωσε η Volkswagen. Η γερμανική μάρκα θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, εστιάζοντας στα ηλεκτρικά και τα flex-fuel (καυσίμου με μείγμα βενζίνης και αιθανόλης) οχήματα.

Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο να αναπτυχθεί κατά 40% στη Βραζιλία έως το 2027, μέσω σημαντικών επενδύσεων αλλά και προϊοντικής επίθεσης. Συνολικά θα λανσαριστούν 15 νέα μοντέλα, με τα αμιγώς ηλεκτρικά ID.4 και ID. Buzz να κάνουν πρεμιέρα στη Βραζιλία πριν τα τέλη του 2023.

Volkswagen ID.4

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την έναρξη παραγωγής οχημάτων στη Βραζιλία (το εργοστάσιο του Σάο Πάολο ήταν το πρώτο εκτός Γερμανίας για τη Volkswagen) ο Τόμας Σάφερ, CEO της Volkswagen, δήλωσε: «Καθώς πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά, η Νότια Αμερική έχει στρατηγική σημασία για τη Volkswagen. Έχουμε ήδη βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στο κομμάτι της τιμολογιακής τοποθέτησης έναντι του ανταγωνισμού».

Η πορεία της Βραζιλίας προς την ηλεκτροκίνηση θα είναι σημαντικά πιο αργή από αυτή της Ευρώπης: εκτιμάται ότι το 2033 το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) στη χώρα θα είναι μόλις 4%. Πάντως η Volkswagen θέλει να αναπτυχθεί στο κομμάτι αυτό πολύ πιο γρήγορα από την αγορά της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider