To BMW Group επενδύει 200 εκατ. ευρώ στη Νότια Αφρική για την ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To BMW Group επενδύει 200 εκατ. ευρώ στη Νότια Αφρική για την ηλεκτροκίνηση
BMW Group Νότια Αφρική
Το εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου στην πόλη Ρόσλιν θα φιλοξενήσει από το 2024 την παραγωγή της υβριδικής Χ3.

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε το BMW Group με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας του εργοστασίου στο Ρόσλιν της Νότιας Αφρικής, πρώτης εγκατάστασης του γερμανικού ομίλου στο εξωτερικό. Θα επενδυθούν περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ, για τον «ηλεκτρικό» μετασχηματισμό του εργοστασίου.

«Από το 2024 θα κατασκευάζουμε εδώ την BMW X3, ως ένα plug-in υβριδικό μοντέλο για παγκόσμιες εξαγωγές. Η επένδυση θα προετοιμάσει το εργοστάσιο του Ρόσλιν για την ηλεκτροκίνηση», ανέφερε ο Μίλαν Νεντέλκοβιτς, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG για την Παραγωγή. Η επένδυση θα συνοδεύεται από εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση για περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε θα μετασχηματίσει μια ακόμα εγκατάσταση στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group, σύμφωνα με το παγκόσμιο σχέδιο BMW iFACTORY για την παραγωγή του μέλλοντος. Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα για την προώθηση της ανάπτυξης μιας αποδοτικής, ψηφιοποιημένης και βιώσιμης παραγωγής με σεβασμό στους φυσικούς πόρους.

BMW Group Νότια Αφρική

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, το BMW Group ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη ενός προγράμματος της UNICEF (Διεθνές Ταμείο για τα Παιδιά των Ηνωμένων Εθνών). Μαζί, το BMW Group και η UNICEF θα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα για να διδάξουν επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά (STEAM) σε χιλιάδες παιδιά και νέους Νοτιοαφρικανούς.

Το εργοστάσιο του Ρόσλιν Rέχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα, τα οποία εξήχθησαν σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 χωρών στην Αφρική. Μεταξύ των μοντέλων είναι οι BMW 1800 SA και BMW 2000 SA, καθώς και οι BMW Σειρά 5 και Σειρά 7.

Για δεκαετίες το εργοστάσιο αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής της BMW Σειράς 3. Από το 2018, στο πρόγραμμα παραγωγής εντάχθηκε η BMW X3 – το best-seller μοντέλο της BMW. Η ίδρυση του εργοστασίου σηματοδότησε την έναρξη της παγκοσμιοποίησης της BMW. Σήμερα, τα οχήματα του BMW Group πωλούνται σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, με το δίκτυο παραγωγής του να εκτείνεται σε 15 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider