Audi: Σε ύψη-ρεκόρ τα λειτουργικά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Audi: Σε ύψη-ρεκόρ τα λειτουργικά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022
(Πηγή: Αudi)
Η γερμανική μάρκα αποδεικνύεται «ανθεκτική», παρά την έλλειψη ημιαγωγών και τα συνεχιζόμενα lockdown στην Κίνα.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τα οικονομικά αποτελέσματα του Audi Group για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση των πελατών της, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή από την έλλειψη ημιαγωγών αλλά και της συνεχιζόμενης καραντίνας σε αρκετές πόλεις της Κίνας, τα οικονομικά αποτελέσματα ξεπερνούν τις προσδοκίες της.

Τα έσοδα του Audi Group ανήλθαν σε 29,9 δισ. ευρώ κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου (+2%), ενώ τα λειτουργικά κέρδη σε 4,9 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία. Εντυπωσιακά υψηλό είναι το λειτουργικό περιθώριο (που αποτελεί δείκτη κερδοφορίας), καθώς έφθασε το 16,5%, πολύ πιο πάνω από το στρατηγικό στόχο του 9-11%. Τα υψηλά κέρδη οφείλονται κυρίως στην τιμολογιακή πολιτική της Audi και τις επιδόσεις των πολυτελών μαρκών Lamborghini και Bentley, θυγατρικών του Audi Group.

Μάρκους Ντούσμαν, Πρόεδρος Audi AG

«Οι οικονομικές μας επιδόσεις αποδεικνύουν πόσο δυνατός και επικερδής είναι ο όμιλός μας. Παρά τις δυσκολίες στο οικονομικό και το γεωπολιτικό περιβάλλον, καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τα έσοδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG, Μάρκους Ντούσμαν. «Η κατάσταση που επικρατεί διεθνώς καθιστά ξεκάθαρο το ότι οι οικονομίες και η κοινωνία πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider