Με ηλεκτρικά Audi οι μετακινήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ηλεκτρικά Audi οι μετακινήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
Η γερμανική εταιρεία παρέχει στόλο από μηδενικών ρύπων οχήματα, που φορτίζουν από φορητούς φορτιστές σε κοντέινερ.

Μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων παρέχει η Audi στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας. Ο στόλος των οχημάτων είναι για πρώτη φορά 100% ηλεκτρικός, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του φόρουμ.
Ο στόλος περιλαμβάνει τα σπορ e-tron GT Quattro και τα SUV Q4 Sportback e-tron quattro, e-tron quattro.

Σε χώρο πάρκινγκ στην περιοχή του Νταβός έχει εγκατασταθεί ένας φορητός σταθμός ταχυφόρτισης, που αποτελείται από δύο μεγάλα και πέντε μικρότερα κοντέινερ. Ταυτόχρονα μπορούν να φορτιστούν 96 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις μπαταρίες τους να «γεμίζουν» σε περίπου 45 λεπτά.

Τα κοντέινερ περιλαμβάνουν μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιμών (συνολικής χωρητικότητας 5 MWh), που έτσι αποκτούν μία δεύτερη αποστολή. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πώς η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα της Audi για premium λύσεις φόρτισης σε αστικές περιοχές. Από τα τέλη του 2021 λειτουργεί στη Νυρεμβέργη το πρώτο Audi charging hub, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται ιδιοκτήτες ηλεκτρικών Audi και να φορτίζουν σε ταχύτητες έως 320 kW. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία ο επόμενος σταθμός, στη Ζυρίχη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider