Επένδυση 10 δισ. ευρώ από το Volkswagen Group στην Ισπανία για την ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση 10 δισ. ευρώ από το Volkswagen Group στην Ισπανία για την ηλεκτροκίνηση
Πέδρο Σάντσεθ, Χέρμπερτ Ντις
Το πλάνο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Gigafactory μπαταριών στην περιφέρεια της Βαλένθια, όπου θα εργάζονται 3.000 άτομα.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του στρατηγικού πλάνου Future: Fast Forward του Ομίλου Volkswagen και της Seat για τον «εξηλεκτρισμό» της Ισπανίας. Συνολικά θα επενδυθούν 10 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών αλλά και για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στα εργοστάσια στο Μαρτορέλ και την Παμπλόνα ώστε να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βιομηχανικό πάρκο Sagunt II στην περιοχή της Βαλένθια, όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο Gigafactory μπαταριών στο έδαφος της Ισπανίας. Σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 40 GWh, παρέχοντας τις απαραίτητες μπαταρίες για τις μονάδες σε Μαρτορέλ και Παμπλόνα. Η απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του εργοστασίου θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου θα αρχίσουν το 2023 και η παραγωγή μπαταριών θα εκκινήσει το 2026. Το 2030 θα εργάζονται εκεί περισσότερα από 3.000 άτομα. Όπως έχει ανακοινωθεί, στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ θα κατασκευάζονται από το 2025 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης για τις μάρκες Cupra, Skoda και Volkswagen.

Πέδρο Σάντσεθ, Χέρμπερτ Ντις

«Η κατασκευή του gigafactory μπαταριών θα προωθήσει το στρατηγικό πλάνο της χώρας μας, στο οποίο η πρόοδος συμβαδίζει με τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ. «Ο Όμιλος Volkswagen και η ισπανική κυβέρνηση έχουν ένα κοινό όραμα: να καταστεί η Ισπανία κεντρικό σημείο στην Ευρώπη για την ηλεκτροκίνηση. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την μεταμόρφωση», είπε από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Ντις, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider