Η Audi θα κατασκευάσει στην Κίνα εργοστάσιο ετήσιας παραγωγής 150.000 ηλεκτρικών οχημάτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Audi θα κατασκευάσει στην Κίνα εργοστάσιο ετήσιας παραγωγής 150.000 ηλεκτρικών οχημάτων
Έχοντας λάβει τη σχετική έγκριση από τις κρατικές αρχές, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024

Η μία μετά την άλλη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην Κίνα, όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις για τη κατασκευή δεύτερου εργοστασίου στη χώρα, η Audi ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει στην πόλη Τσαγκούν γραμμή παραγωγής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί τα στάδια σχεδιασμού και έγκρισης από τις τοπικές αρχές για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2024. Το εργοστάσιο θα διοικείται από την κοινοπραξία της Audi με τoν κινεζικό όμιλο FAW, στην οποία η πρώτη κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Τα ηλεκτρικά Audi που θα κατασκευάζονται στην Κίνα θα βασίζονται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), την οποία η γερμανική μάρκα μοιράζεται με την «αδελφή» Porsche. Η ετήσια παραγωγική δυνατότητα της μονάδας, η οποία θα είναι κλιματικά ουδέτερη, θα ξεπερνά τα 150.000 αυτοκίνητα. Αρχικά θα κατασκευάζονται τρία ηλεκτρικά μοντέλα, ανάμεσά τους ένα SUV και μία λιμουζίνα.

«Η κοινοπραξία Audi-FAW NEV θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού μας στην Κίνα. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στη στελέχωση της εταιρείας και στην κατασκευή του εργοστασίου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG, Μάρκους Ντούεσμαν.

Η Κίνα διαθέτει την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, τόσο στα συμβατικά όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα. Κατασκευαστές από την Ευρώπη και την Κίνα έχουν δημιουργήσει κοινοπραξίες με τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκή κρατική αντιμετώπιση, στους τομείς της φορολογίας και της χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Audi αποφασίζει την άνοιξη εάν θα μπει στην Formula 1

gazzetta
gazzetta reader insider insider