Η Κίνα θέλει να μειώσει τους «υπερβολικά πολλούς» κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα θέλει να μειώσει τους «υπερβολικά πολλούς» κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων
Η κινεζική κυβέρνηση πιέζει τους 300 κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας να συγχωνευτούν αν θέλουν να επιβιώσουν.

Η Κίνα έχει προωθήσει πολύ τα «πράσινα οχήματα» τα τελευταία χρόνια και τώρα βλέπει να υπάρχουν περίπου 300 κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτοί είναι «υπερβολικά πολλοί» και η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τη συγχώνευσή τους, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Πληροφορικής Xiao Yaqing.

«Οι εταιρείες είναι ως επί το πλείστον μικρές και διάσπαρτες», είπε ο υπουργός μιλώντας με τα ΜΜΕ. «Ο ρόλος της αγοράς πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες συγχώνευσης και αναδιάρθρωσης στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων για να αυξήσουμε περαιτέρω τη συγκέντρωση της αγοράς».

Η κινεζική κυβέρνηση προετοιμάζει μέτρα για τον έλεγχο της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, ενώ διοχετεύει πόρους σε βασικούς κόμβους παραγωγής. Επιπλέον, η κυβέρνηση ενδέχεται να ορίσει ένα ελάχιστο ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας για τη βιομηχανία και οι επαρχίες που δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις δεν θα παίρνουν έγκριση νέα έργα έως ότου διατεθεί η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider