«Καυτή» Toyota Corolla με 300 ίππους και τετρακίνηση

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καυτή» Toyota Corolla με 300 ίππους και τετρακίνηση
Μετά το σχεδόν αγωνιστικό GR Yaris η Toyota ετοιμάζει την αντίστοιχη GR Corolla, η οποία θα πετάξει το γάντι σε κάθε hot hatch της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Χαράς ευαγγέλια για τους νοσταλγούς των rally replicas Subaru Impreza και Mitsubishi Lancer EVO 1-10. H Toyota επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η λογική του νέου GR Yaris, με την τετρακίνηση τα μπλοκέ διαφορικά και την τόση αγωνιστική τεχνολογία, θα περάσει και στο μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας της, την Corolla.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της Toyota θα περάσει από το τμήμα Gazoo Racing για να δημιουργηθεί η GR έκδοση. Φυσικά, επειδή ανέβασαν τόσο το επίπεδο με το Yaris, δεν μπορούν να παρουσιάσουν μια απλά γρήγορη έκδοση της Corolla. Θα πρέπει να είναι αντίστοιχα καλή ή και ακόμη καλύτερη! Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το ιαπωνικό hot hatch θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το Yaris, δηλαδή το νέο τρικύλινδρο τούρμπο σύνολο των 1.6 λίτρων.

Για τις ανάγκες του μεγαλύτερου αμαξώματος όμως θα αποδίδει 300 ίππους, ενώ θα συνδυάζεται με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης GR-Four που χρησιμοποιεί και το Yaris γεννήθηκε μέσα στους αγώνες WRC και προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά και τις ορέξεις του οδηγού. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε την Toyota, αφού για την ώρα είναι πάρα πολύ φειδωλοί σε όσα δηλώνουν για την κορυφαία έκδοση της Corolla.

Φυσικά, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες φωτογραφίες, περιμένουμε όμως ότι το πεντάθυρο αμάξωμα θα «φουσκώσει» στα επίμαχα σημεία, θα φορέσει ένα πολύ πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που θα το κάνει πιο... άγριο, μαζί με μεγάλους τροχούς από ελαφρά υλικά, όπως έχει και το αντίστοιχο Yaris. Στη συνέχεια, σειρά για έκδοση GR θα πάρει και το SUV της μάρκας, το C-HR.

Οι εικόνες αφορούν στην GR-Sport έκδοση εξοπλισμού της Corolla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider