Έλον Μασκ: «Δεν ήταν στον αυτόματο πιλότο» το όχημα της Tesla που ενεπλάκη σε τροχαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: «Δεν ήταν στον αυτόματο πιλότο» το όχημα της Tesla που ενεπλάκη σε τροχαίο
Ο ιδρυτής της Tesla δηλώνει πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το αυτοκίνητο της Tesla, Model S, που ενεπλάκη στο τροχαίο δεν είχε ενεργοποιημένο το σύστημα του αυτόματου πιλότου».

Σε «τρίτους παράγοντες» αποδίδει το τροχαίο που σημειώθηκε το Σάββατο στο Χιούστον των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ, στο οποίο ενεπλάκη ένα όχημα Tesla και οδήγησε στο θάνατο δύο ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Tesla δηλώνει πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το αυτοκίνητο της Tesla, Model S, που ενεπλάκη στο τροχαίο δεν είχε ενεργοποιημένο το σύστημα του αυτόματου πιλότου».

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αρχές που ερευνούν το δυστύχημα στις ΗΠΑ εμφανίζονται «έντονα προβληματισμένες» για την εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσε την τραγική κατάληξη δύο επιβατών ενός Tesla Model S, το οποίο κινείτο χωρίς την παρουσία ανθρώπου πίσω από το τιμόνι.

Το κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα Model S εξετράπη από την πορεία του πάνω σε στροφή, καταλήγοντας σε παρακείμενο δέντρο, με την μπαταρία του να «αρπάζει» φωτιά. Επιβάτες ήταν δύο άνδρες ηλικίας 59 και 69 ετών, ένας εκ των οποίων καθόταν στη θέση του συνοδηγού, με τον έτερο να βρίσκεται στα πίσω καθίσματα. Στο σημείο έφτασαν σώματα της πυροσβεστικής που προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με τους New York Times

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider