Από φέτος επιστρέφει επίσημα το Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από φέτος επιστρέφει επίσημα το Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (vid)
Από τις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 οι ομάδες και οι οδηγοί του WRC θα βρίσκονται και πάλι στα ελληνικά βουνά προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα.

Ήδη γνωρίζαμε ότι το ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC, για το 2021 ωστόσο βρισκόταν σε καθεστώς αναπληρωματικού και όχι κανονικού αγώνα. Πλέον ο «εθνικός μας» αγώνας εντάχθηκε επίσημα στο πρόγραμμα της χρονιάς, ως ο δέκατος αγώνας στο καλεντάρι, που θα πραγματοποιηθεί όχι Ιούνιο, όπως παλαιότερα, αλλά από 9-12 Σεπτεμβρίου. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι ειδικές διαδρομές στο Λουτράκι και τη Λαμία θα βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμα. Σημαντικές ήταν οι κινήσεις του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη που εδώ και καιρό έχει βάλει στο τραπέζι το ζήτημα του Ράλι Ακρόπολις και τελικά, υλοποιήθηκε. 

Επιστροφή μετά από 8 χρόνια

Το ράλι Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951. Έγινε γνωστό ως ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες του WRC, καθώς οι σκληροί και βραχώδεις ορεινοί δρόμοι σε συνδυασμό με την έντονη ζέστη και την πυκνή σκόνη αποτελούσαν πάντα μια σκληρή πρόκληση αξιοπιστίας για τα αυτοκίνητα.

insider

Το ράλι Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε 38 φορές εντός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι και έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των motorsport. Οικονομικά και διοικητικά προβλήματα  ανέστειλαν από το 2014 (τελευταίος αγώνας στο WRC το 2013) τη διεξαγωγή του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και την «υποβάθμιση» σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Εθνική υπόθεση

Η επιστροφή του ράλι Ακρόπολις στην κορωνίδα των πρωταθλημάτων χωμάτινων αγώνων βρήκε ευήκοα ώτα στην ελληνική κυβέρνηση,  που ένωσε τις δυνάμεις της με τους διοργανωτές για την επίτευξη του σημερινού θετικού αποτελέσματος. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή ακόμα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια, ο οποίος δήλωσε σχετικά: 

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “ Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της.

Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “ διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider