5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021
Το 2021 θα κυκλοφορήσουν αρκετά νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις για τους οδηγούς τους. Εμείς επιλέξαμε μία πεντάδα, που πιστεύουμε ότι θα κάνει εφέτος τη διαφορά!

Το 2020 δεν συμπεριλαμβάνεται στις καλές χρονιές του αυτοκινήτου εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να πάρει εφέτος το αίμα της πίσω λανσάροντας πάνω από 100 νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία απευθύνονται ξεκάθαρα στους σκληροπυρηνικούς φίλους της γρήγορης οδήγησης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν βεβαίως οι πανίσχυροι κινητήρες τους, όπως συμβαίνει με τα πέντε σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε

Ένα πραγματικό υπεραυτοκίνητο με υβριδική τεχνολογία και 1.000 ίππους ισχύ. Η Ferrari SF90 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε ανοιχτή έκδοση Cabrio με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό για την αλουμινένια οροφή της. Τα 0 – 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,5’’, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 14,2 λίτρα ανά 100 χλμ. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινά από 473.000 ευρώ και θεωρείται για κάποιους πολυεκατομμυριούχους συμπολίτες μας πραγματικό… κελεπούρι.

 

Η STO (από τα αρχικά των λέξεων Super Trofeo Omologata) θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της Lamborghini Huracan και αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας και για δημόσιους δρόμους, ενώ οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 260.000 ευρώ. Το ιταλικό supercar εξοπλίζεται με V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 640 ίππων και με 565 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, είναι καθαρόαιμα πισωκίνητο, χρειάζεται μόνον 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

 

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζει η Maserati με την MC20 ένα πραγματικά νέο μοντέλο, με το οποίο θα πραγματοποιήσει τον Μάιο δυναμικό comeback στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο καινοτόμος V6 κινητήρας με σύστημα διπλής ανάφλεξης και τεχνολογία από τη Formula 1, που αποδίδει 630 ίππους και είναι ταυτόχρονα περίπου 30% οικονομικότερος σε κατανάλωση σε σύγκριση με παρόμοια μηχανικά σύνολα. Η επιτάχυνση  0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 2,9’’, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 325 χλμ./ώρα και οι τιμές του ιταλικού αυτοκινήτου θα ξεκινούν από περίπου 200.000 ευρώ.

 

H BMW γιορτάζει τα 35 χρόνια της Μ3 λανσάροντας τον Μάρτιο το μοντέλο νέας γενιάς που παραμένει πιστό στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων και στους εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες. Σήμα κατατεθέν της σπορ μπερλίνας, που θα κυκλοφορήσει και ως coupe με την ονομασία Μ4, αποτελεί χωρίς αμφιβολία η νέα μάσκα με το τεράστιων διαστάσεων «νεφρό». Ο τρίλιτρος Biturbo κινητήρας αποδίδει 480 ίππους και στην κορυφαία έκδοση Competition 510, οπότε για την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σταματά το χρονόμετρο στα 4,2’’ (3,9’’ η έκδοση Competition). Οι βασικές εκδόσεις της Μ3 θα εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αρχικά θα κυκλοφορήσουν ως πισωκίνητες για να ακολουθήσουν αργότερα και τετρακίνητες. Οι τιμές εκκίνησης θα κυμαίνονται γύρω στις 110.000 ευρώ για τις απλές Μ3 και λίγο υψηλότερα για τις εκδόσεις Competition.

 

Μην αναρωτιέστε, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, αφού οι Κορεάτες λανσάρουν στην αγορά το απόλυτο ίσως καυτό hatchback στην κατηγορία value for money. Ο turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 204 άλογα και έχει εύκολο έργο με τα 1.190 κιλά του αμαξώματος με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόνον 6,7’’ με τη διαμεσολάβηση ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το Hyundai i20 N αναμένεται την άνοιξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους με τιμές εκκίνησης γύρω στις 24.000 ευρώ, που δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό ‘’ευκαιρία’’.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:16

Μπέσεντ: Η επιστροφή δασμών θα ήταν «η απόλυτη εταιρική ευημερία»

12:06

Μαρινάκης: Πρέπει να παραμείνεις στην πολιτική όσο οι πολίτες το θέλουν

11:52

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για την ομιλία του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης

11:35

Ομάδα κρούσης για την ταχύτερη απονομή των εφάπαξ στο Δημόσιο

11:25

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

11:17

Μακρόν: Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δείχνει ότι είναι καλό να υπάρχουν αντίβαρα στην εξουσία

11:09

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Πώς άλλαξε την ιστορική εικόνα του Βυζαντίου

10:54

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου

10:43

Τρεις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης

10:38

Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Μολδαβίας για το 2026

10:23

Μη χρήση κράνους: Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα - To μήνυμα Χρυσοχοΐδη

10:16

Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ: «Θα ήταν μια χαρά αν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής»

10:07

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής

09:56

Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε αυτοκίνητο - Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός»

09:43

Λήμνος: Σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

09:26

Γιατί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ποντάρει στα αναψυκτικά

09:18

ΕΚΤ προειδοποιεί: Πιο ελαστικό ESG αυξάνει το ρίσκο για αγορές και επενδυτές

09:11

Δασμοί: Νέος γύρος αβεβαιότητας μετά την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο - Τι συνεπάγεται για τις ευρωπαϊκές εταιρείες

09:02

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

09:00

Fed υπό πολιτική πίεση, ΕΚΤ σε θεσμικό «τείχος»

23:58

Meteo: «Βούλιαξε» η Ήπειρος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

23:47

NASA: Στις 6 Μαρτίου η αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη

23:35

Η Σουηδία θα αναπτύξει μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στη γλώσσα της

23:24

Ξύπνησαν οι αγοραστές στη Wall Street - Πολυτάραχη εβδομάδα με «πράσινο» χρώμα

23:11

Συναγερμός στο Παρίσι: Aπειλητικά emails για βόμβες - Εκκενώνονται κτίρια

22:56

Ζελένσκι: Δεν χάνουμε τον πόλεμο - Ο στρατός απελευθέρωσε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο

22:43

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:29

QNR: Δεν προχωρά στην εξαγορά του 51% της AlphaCons

22:15

Μπέσεντ: Με τους νέους δασμούς τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2026

22:01

Άλμα για χρυσό και ασήμι στην σκιά των δασμών Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider