5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021
Το 2021 θα κυκλοφορήσουν αρκετά νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις για τους οδηγούς τους. Εμείς επιλέξαμε μία πεντάδα, που πιστεύουμε ότι θα κάνει εφέτος τη διαφορά!

Το 2020 δεν συμπεριλαμβάνεται στις καλές χρονιές του αυτοκινήτου εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να πάρει εφέτος το αίμα της πίσω λανσάροντας πάνω από 100 νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία απευθύνονται ξεκάθαρα στους σκληροπυρηνικούς φίλους της γρήγορης οδήγησης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν βεβαίως οι πανίσχυροι κινητήρες τους, όπως συμβαίνει με τα πέντε σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε

Ένα πραγματικό υπεραυτοκίνητο με υβριδική τεχνολογία και 1.000 ίππους ισχύ. Η Ferrari SF90 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε ανοιχτή έκδοση Cabrio με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό για την αλουμινένια οροφή της. Τα 0 – 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,5’’, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 14,2 λίτρα ανά 100 χλμ. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινά από 473.000 ευρώ και θεωρείται για κάποιους πολυεκατομμυριούχους συμπολίτες μας πραγματικό… κελεπούρι.

 

Η STO (από τα αρχικά των λέξεων Super Trofeo Omologata) θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της Lamborghini Huracan και αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας και για δημόσιους δρόμους, ενώ οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 260.000 ευρώ. Το ιταλικό supercar εξοπλίζεται με V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 640 ίππων και με 565 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, είναι καθαρόαιμα πισωκίνητο, χρειάζεται μόνον 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

 

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζει η Maserati με την MC20 ένα πραγματικά νέο μοντέλο, με το οποίο θα πραγματοποιήσει τον Μάιο δυναμικό comeback στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο καινοτόμος V6 κινητήρας με σύστημα διπλής ανάφλεξης και τεχνολογία από τη Formula 1, που αποδίδει 630 ίππους και είναι ταυτόχρονα περίπου 30% οικονομικότερος σε κατανάλωση σε σύγκριση με παρόμοια μηχανικά σύνολα. Η επιτάχυνση  0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 2,9’’, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 325 χλμ./ώρα και οι τιμές του ιταλικού αυτοκινήτου θα ξεκινούν από περίπου 200.000 ευρώ.

 

H BMW γιορτάζει τα 35 χρόνια της Μ3 λανσάροντας τον Μάρτιο το μοντέλο νέας γενιάς που παραμένει πιστό στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων και στους εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες. Σήμα κατατεθέν της σπορ μπερλίνας, που θα κυκλοφορήσει και ως coupe με την ονομασία Μ4, αποτελεί χωρίς αμφιβολία η νέα μάσκα με το τεράστιων διαστάσεων «νεφρό». Ο τρίλιτρος Biturbo κινητήρας αποδίδει 480 ίππους και στην κορυφαία έκδοση Competition 510, οπότε για την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σταματά το χρονόμετρο στα 4,2’’ (3,9’’ η έκδοση Competition). Οι βασικές εκδόσεις της Μ3 θα εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αρχικά θα κυκλοφορήσουν ως πισωκίνητες για να ακολουθήσουν αργότερα και τετρακίνητες. Οι τιμές εκκίνησης θα κυμαίνονται γύρω στις 110.000 ευρώ για τις απλές Μ3 και λίγο υψηλότερα για τις εκδόσεις Competition.

 

Μην αναρωτιέστε, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, αφού οι Κορεάτες λανσάρουν στην αγορά το απόλυτο ίσως καυτό hatchback στην κατηγορία value for money. Ο turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 204 άλογα και έχει εύκολο έργο με τα 1.190 κιλά του αμαξώματος με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόνον 6,7’’ με τη διαμεσολάβηση ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το Hyundai i20 N αναμένεται την άνοιξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους με τιμές εκκίνησης γύρω στις 24.000 ευρώ, που δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό ‘’ευκαιρία’’.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ για συμφωνία: «Έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί - Θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ»

23:32

Σερβία: Επεισόδια μετά την μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση των φοιτητών στο Βελιγράδι

22:54

Συνομιλίες Μακρόν με Τραμπ και ηγέτες του Κόλπου: Πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα του Ορμούζ

22:48

ΟΗΕ: Έκκληση για προστασία των παιδιών στην Ουκρανία μετά την επίθεση σε εστία στο Λουχάνσκ

22:04

Τεντόγλου: Νίκη στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

21:55

Iράν και Πακιστάν έστειλαν στις ΗΠΑ αναθεωρημένη πρόταση

21:45

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Tera Jet 2» μετά τη βλάβη στην Τήνο

21:32

Αμερικανικός όμιλος προσφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Νάπολι

20:54

Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει πλήγμα με τον πύραυλο «Ορέσνικ»

20:22

Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ

20:01

Πολλά τα δισ. για αγροτικά προϊόντα στη συνάντηση Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

19:47

Γάζα: Πέντε αστυνομικοί και ένας έφηβος σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

19:25

Δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η πρωτιά της AfD

19:20

Στην εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου

19:17

Έμπολα: 10 αφρικανικές χώρες σε κίνδυνο να πληγούν από την επιδημία

18:59

Τραμπ: «Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε συμφωνία» - Ιράν και Πακιστάν έστειλαν αναθεωρημένη πρόταση

18:29

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Σάντσεθ

18:18

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας εγκαταλείψει

17:56

FT: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε παράταση της εκεχειρίας κατά 60 ημέρες

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

reader insider