5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021
Το 2021 θα κυκλοφορήσουν αρκετά νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις για τους οδηγούς τους. Εμείς επιλέξαμε μία πεντάδα, που πιστεύουμε ότι θα κάνει εφέτος τη διαφορά!

Το 2020 δεν συμπεριλαμβάνεται στις καλές χρονιές του αυτοκινήτου εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να πάρει εφέτος το αίμα της πίσω λανσάροντας πάνω από 100 νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία απευθύνονται ξεκάθαρα στους σκληροπυρηνικούς φίλους της γρήγορης οδήγησης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν βεβαίως οι πανίσχυροι κινητήρες τους, όπως συμβαίνει με τα πέντε σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε

Ένα πραγματικό υπεραυτοκίνητο με υβριδική τεχνολογία και 1.000 ίππους ισχύ. Η Ferrari SF90 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε ανοιχτή έκδοση Cabrio με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό για την αλουμινένια οροφή της. Τα 0 – 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,5’’, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 14,2 λίτρα ανά 100 χλμ. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινά από 473.000 ευρώ και θεωρείται για κάποιους πολυεκατομμυριούχους συμπολίτες μας πραγματικό… κελεπούρι.

 

Η STO (από τα αρχικά των λέξεων Super Trofeo Omologata) θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της Lamborghini Huracan και αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας και για δημόσιους δρόμους, ενώ οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 260.000 ευρώ. Το ιταλικό supercar εξοπλίζεται με V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 640 ίππων και με 565 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, είναι καθαρόαιμα πισωκίνητο, χρειάζεται μόνον 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

 

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζει η Maserati με την MC20 ένα πραγματικά νέο μοντέλο, με το οποίο θα πραγματοποιήσει τον Μάιο δυναμικό comeback στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο καινοτόμος V6 κινητήρας με σύστημα διπλής ανάφλεξης και τεχνολογία από τη Formula 1, που αποδίδει 630 ίππους και είναι ταυτόχρονα περίπου 30% οικονομικότερος σε κατανάλωση σε σύγκριση με παρόμοια μηχανικά σύνολα. Η επιτάχυνση  0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 2,9’’, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 325 χλμ./ώρα και οι τιμές του ιταλικού αυτοκινήτου θα ξεκινούν από περίπου 200.000 ευρώ.

 

H BMW γιορτάζει τα 35 χρόνια της Μ3 λανσάροντας τον Μάρτιο το μοντέλο νέας γενιάς που παραμένει πιστό στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων και στους εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες. Σήμα κατατεθέν της σπορ μπερλίνας, που θα κυκλοφορήσει και ως coupe με την ονομασία Μ4, αποτελεί χωρίς αμφιβολία η νέα μάσκα με το τεράστιων διαστάσεων «νεφρό». Ο τρίλιτρος Biturbo κινητήρας αποδίδει 480 ίππους και στην κορυφαία έκδοση Competition 510, οπότε για την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σταματά το χρονόμετρο στα 4,2’’ (3,9’’ η έκδοση Competition). Οι βασικές εκδόσεις της Μ3 θα εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αρχικά θα κυκλοφορήσουν ως πισωκίνητες για να ακολουθήσουν αργότερα και τετρακίνητες. Οι τιμές εκκίνησης θα κυμαίνονται γύρω στις 110.000 ευρώ για τις απλές Μ3 και λίγο υψηλότερα για τις εκδόσεις Competition.

 

Μην αναρωτιέστε, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, αφού οι Κορεάτες λανσάρουν στην αγορά το απόλυτο ίσως καυτό hatchback στην κατηγορία value for money. Ο turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 204 άλογα και έχει εύκολο έργο με τα 1.190 κιλά του αμαξώματος με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόνον 6,7’’ με τη διαμεσολάβηση ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το Hyundai i20 N αναμένεται την άνοιξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους με τιμές εκκίνησης γύρω στις 24.000 ευρώ, που δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό ‘’ευκαιρία’’.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:12

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για Nasdaq - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και 10 μήνες

22:58

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις»

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια

18:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 από 58 κατηγορούμενους κρητικούς αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

18:03

Τετραήμερο πτωτικό σερί και εβδομαδιαίες απώλειες 1,1% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Παπαστράτος και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider