5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μοντέλα που θα μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη το 2021
Το 2021 θα κυκλοφορήσουν αρκετά νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις για τους οδηγούς τους. Εμείς επιλέξαμε μία πεντάδα, που πιστεύουμε ότι θα κάνει εφέτος τη διαφορά!

Το 2020 δεν συμπεριλαμβάνεται στις καλές χρονιές του αυτοκινήτου εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να πάρει εφέτος το αίμα της πίσω λανσάροντας πάνω από 100 νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία απευθύνονται ξεκάθαρα στους σκληροπυρηνικούς φίλους της γρήγορης οδήγησης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν βεβαίως οι πανίσχυροι κινητήρες τους, όπως συμβαίνει με τα πέντε σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε

Ένα πραγματικό υπεραυτοκίνητο με υβριδική τεχνολογία και 1.000 ίππους ισχύ. Η Ferrari SF90 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε ανοιχτή έκδοση Cabrio με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό για την αλουμινένια οροφή της. Τα 0 – 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,5’’, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 14,2 λίτρα ανά 100 χλμ. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινά από 473.000 ευρώ και θεωρείται για κάποιους πολυεκατομμυριούχους συμπολίτες μας πραγματικό… κελεπούρι.

 

Η STO (από τα αρχικά των λέξεων Super Trofeo Omologata) θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της Lamborghini Huracan και αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας και για δημόσιους δρόμους, ενώ οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 260.000 ευρώ. Το ιταλικό supercar εξοπλίζεται με V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 640 ίππων και με 565 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, είναι καθαρόαιμα πισωκίνητο, χρειάζεται μόνον 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

 

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζει η Maserati με την MC20 ένα πραγματικά νέο μοντέλο, με το οποίο θα πραγματοποιήσει τον Μάιο δυναμικό comeback στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο καινοτόμος V6 κινητήρας με σύστημα διπλής ανάφλεξης και τεχνολογία από τη Formula 1, που αποδίδει 630 ίππους και είναι ταυτόχρονα περίπου 30% οικονομικότερος σε κατανάλωση σε σύγκριση με παρόμοια μηχανικά σύνολα. Η επιτάχυνση  0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 2,9’’, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 325 χλμ./ώρα και οι τιμές του ιταλικού αυτοκινήτου θα ξεκινούν από περίπου 200.000 ευρώ.

 

H BMW γιορτάζει τα 35 χρόνια της Μ3 λανσάροντας τον Μάρτιο το μοντέλο νέας γενιάς που παραμένει πιστό στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων και στους εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες. Σήμα κατατεθέν της σπορ μπερλίνας, που θα κυκλοφορήσει και ως coupe με την ονομασία Μ4, αποτελεί χωρίς αμφιβολία η νέα μάσκα με το τεράστιων διαστάσεων «νεφρό». Ο τρίλιτρος Biturbo κινητήρας αποδίδει 480 ίππους και στην κορυφαία έκδοση Competition 510, οπότε για την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σταματά το χρονόμετρο στα 4,2’’ (3,9’’ η έκδοση Competition). Οι βασικές εκδόσεις της Μ3 θα εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αρχικά θα κυκλοφορήσουν ως πισωκίνητες για να ακολουθήσουν αργότερα και τετρακίνητες. Οι τιμές εκκίνησης θα κυμαίνονται γύρω στις 110.000 ευρώ για τις απλές Μ3 και λίγο υψηλότερα για τις εκδόσεις Competition.

 

Μην αναρωτιέστε, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, αφού οι Κορεάτες λανσάρουν στην αγορά το απόλυτο ίσως καυτό hatchback στην κατηγορία value for money. Ο turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 204 άλογα και έχει εύκολο έργο με τα 1.190 κιλά του αμαξώματος με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόνον 6,7’’ με τη διαμεσολάβηση ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το Hyundai i20 N αναμένεται την άνοιξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους με τιμές εκκίνησης γύρω στις 24.000 ευρώ, που δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό ‘’ευκαιρία’’.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:19

Η κρίση στη Μέση Ανατολή επιταχύνει την αναδιάταξη στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου

09:12

Ακριβή άρδευση, πανάκριβα τρόφιμα: Το ντόμινο της ακρίβειας ξεκινά από το χωράφι…

09:09

Πάσχα: Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο - Ποια Κυριακή είναι ανοικτά τα μαγαζιά

09:09

Κακοκαιρία: Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια - Μετά τις 9 τα δρομολόγια από Πειραιά

09:04

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανοίγει το 100ό του εστιατόριο

09:04

Νέα πυραυλικά πλήγματα από Ιράν και Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

09:01

ΑΒΑΞ: Ιστορικά υψηλά το 2025, άγγιξε το 1 δισ. ο κύκλος εργασιών - Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή

09:00

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Άρση του συναγερμού για τσουνάμι

08:56

Σούπερ μάρκετ: Ο πόλεμος «πιέζει» την κατανάλωση, νέες ανατιμήσεις φοβούνται οι καταναλωτές

08:54

«Στεγνώνει» η αγορά καυσίμων; Τι θα συμβεί αν λείψει το diesel στην Ελλάδα

08:54

Πετρέλαιο: Παίρνει ξανά τον δρόμο της ανόδου μετά το διάγγελμα του Τραμπ

08:48

Στα «σκαριά» επένδυση 110,4 εκατ. της Lidl Hellas για υπερσύγχρονο κέντρο διανομής στην Ελευσίνα

08:40

Σκλαβενίτης: Νέα μονάδα logistics 88 εκατ. στον Ασπρόπυργο

08:26

ETS: Το «φρένο» της ΕΕ στο κόστος ενέργειας - Τι σημαίνει για επιχειρήσεις και καταναλωτές

08:22

Νέα διάταξη «ξεκλειδώνει» η ταχύτερη απονομή επικουρικών συντάξεων - Σε εκκρεμότητα 41.000 αιτήσεις

08:13

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός στη Νέα Μάκρη - Δύσκολη νύχτα στη βορειοανατολική Αττική και τον Πόρο

07:55

Από Metlen η καλύτερη προσφορά, έναντι AKTOR, για τις ΣΔΙΤ φοιτητικές εστίες Δυτ. Μακεδονίας

07:52

Εξελίξεις με τη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ - Το κόμμα Καρυστιανού ξεκινά

07:47

Μοιράζει 35,3 εκατ. ευρώ στο προσωπικό η Eurobank, ενεργοποιεί buyback 288 εκατ. ευρώ

07:43

Εγνατία Οδός - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Τρέχουν» οι πρώτες εργασίες αναβάθμισης του οδικού άξονα

07:33

Fuel Pass: Μ. Δευτέρα οι αιτήσεις, Μ. Τετάρτη οι πρώτες πληρωμές

07:30

Επιτάχυνση ανακτήσεων και ώθηση στον «Ηρακλή» με το νέο μοντέλο για την πρώτη κατοικία

07:19

Τραμπ για Ιράν: «Εξαιρετικά σκληρά» χτυπήματα τις επόμενες δύο εβδομάδες - Κοντά στην επίτευξη των στόχων μας

07:11

Τα ηχηρά ονόματα της Credia - Οι αψιμαχίες στην ΕΧΑΕ - Το φρένο στις κρατήσεις

23:54

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις κατά της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες

23:48

ΕΕ: Δύο εκατ. ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα

23:32

Τι θα πει ο Τραμπ στο διάγγελμά του, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου

23:22

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ μετά τον έλεγχο του υπογειοποιημένου και διαβρωμένου σωλήνα

23:16

Wall Street: «Μπήκε» με κέρδη στον Απρίλιο ελπίζοντας σε αποκλιμάκωση στο Ιράν

22:57

Πάνω από 1.300 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

gazzetta
gazzetta reader insider insider