10 νέα μοντέλα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2020

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 νέα μοντέλα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2020
Το insider επέλεξε δέκα νέα μοντέλα, που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις την επόμενη χρονιά χάρη στον πολυσύνθετο και καινοτόμο χαρακτήρα τους.

Το 2020 εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μία κομβική χρονιά για την αυτοκίνηση, καθώς θα λανσαριστούν πολλά νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ταυτόχρονα θα συνεχιστεί η άνοδος των SUV και η συρρίκνωση παραδοσιακών κατηγοριών, όπως των πολυμορφικών, των σεντάν και των στέισον βάγκον. Επίσης, θα δούμε και αρκετά hardcore μοντέλα υψηλών επιδόσεων, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις συνδυαστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες.

Το insider έκανε μία αρχική επιλογή δέκα τέτοιων νέων μοντέλων, που αναμένεται να μας απασχολήσουν το 2020 καθένα για τους δικούς του λόγους και αιτίες. Εννοείται ότι πρόκειται για μία πρώτη γεύση καθώς το επόμενο διάστημα θα αναφερθούμε αναλυτικότερα και σε μοντέλα συγκεκριμένων κατηγοριών, που διαθέτουν όλα τα φόντα για να λάμψουν το επόμενο έτος.

Στα τέλη του 2020 αναμένεται η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του δημοφιλούς XC40, που ονομάζεται Recharge, εφοδιάζεται με δύο μοτέρ συνολικής απόδοσης 408 ίππων και προσφέρει έως 400 χλμ. αυτονομία. Το ηλεκτρικό SUV είναι τετρακίνητο και ξεχωρίζει οπτικά από τα συμβατικά αδελφάκια του χάρη στην κλειστή μάσκα χωρίς γρίλιες και τις ζάντες ειδικού σχεδιασμού.

Μπορεί να λανσάρει η VW εντός του 2020  και το Golf όγδοης γενιάς, όμως το ID.3 επισκιάζει το παγκόσμιο best seller της ίδιας οικογένειας, καθώς θέτει νέα μέτρα και σταθμά στα ηλεκτρικά μοντέλα της κόμπακτ κατηγορίας. Το 100% ηλεκτροκίνητο όχημα αναμένεται την άνοιξη με κινητήρες 150 έως 204 ίππων και αυτονομίες μεταξύ 330 και 550 χλμ., ενώ προσφέρει την ευρυχωρία ενός Passat! Οι τιμές του θα ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 36.000 ευρώ, μειώνονται όμως γύρω στις 30.000 ευρώ με βάση τα κίνητρα που ισχύουν σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, κλπ.

Το Captur προσέφερε μία ανεπανάληπτη εμπορική επιτυχία στη Renault και το μοντέλο δεύτερης γενιάς, που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 την καριέρα του στη χώρα μας, φαίνεται ότι θα τη συνεχίσει. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς είναι αισθητά μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο από της πρώτης, ενώ εφοδιάζεται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού. Νέος είναι ο τρικύλινδρος χιλιάρης κινητήρας βενζίνης των 100 ίππων, ενώ μέσα στο 2020 θα λανσαριστεί και Plug-in υβριδική έκδοση.

Mε την Taycan θα εισέλθει η Porsche την άνοιξη του 2020 στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η τετράθυρη λιμουζίνα με γραμμές coupe διατηρεί σχεδιαστικά στοιχεία της 911, όμως διαφοροποιείται σημαντικά στη μάσκα. Στόχος της Porsche είναι να αποδείξει με την Taycan ότι ένα ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να ενθουσιάζει και οδηγικά, γι αυτό εξάλλου και χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως ‘’Turbo’’. Η κορυφαία Taycan θα αποδίδει 761 ίππους, θα προσφέρει έως 412 χλμ. αυτονομία και οι τιμές της θα ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 185.000 ευρώ, ενώ οι βασικές εκδόσεις από 106.000 ευρώ.

Το νέο 208 διαθέτει πιο σπορτίφ χαρακτήρα από το προηγούμενο και έγινε πιο ευρύχωρο, αν και με παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις. Στα χάιλαϊτ του περιλαμβάνεται το ψηφιακό iCockpit και η εξαιρετική του συνδεσιμότητα, ενώ από τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει και ως αμιγώς ηλεκτρικό με 136 ίππους και έως 340 χλμ. αυτονομία. Οι τιμές του νέου Peugeot 208 ξεκινούν από 13.580 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση των 75 ίππων και από 16.500 ευρώ για την πετρελαίου με τους 100 ίππους.

Το Corsa έκτης γενιάς θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020 στην Ελλάδα και ποντάρει πολύ στην ευχάριστη αίσθηση οδήγησης και στην εξαιρετική του συνδεσιμότητα. Επίσης την άνοιξη αναμένεται και ηλεκτροκίνητη εκδοχή του με 136 ίππους και τιμές λίγο πάνω από τις 30.000 ευρώ. Προς το παρόν θα διαθέτει μία γκάμα από 3 κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου με τις τιμές του να ξεκινούν στην πρώτη περίπτωση από 13.580 ευρώ και στη δεύτερη από 15.980 ευρώ.

Το Juke δεύτερης γενιάς δεν σοκάρει σχεδιαστικά όσο το πρώτο, παραμένει όμως ένα πολύ ιδιαίτερο crossover, ενώ έγινε μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2020 με χιλιάρη turbo κινητήρα βενζίνης 117 ίππων και τιμές εκκίνησης από 17.900 ευρώ για τις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και από 20.900 για τις αυτόματες.

Πολλοί κατασκευαστές αποσύρουν ως ασύμφορα τα μικρά μοντέλα από τη γκάμα τους, όμως οι Κορεάτες επιμένουν με το i10 νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020. Το μήκους 3,67 μ. πεντάθυρο μοντέλο εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρες 67 και 84 ίππων, θα διαθέτει και αυτόματες εκδόσεις και οι τιμές του θα ξεκινούν από 11.190 ευρώ.

Το ηλεκτρικό μίνι διαθέτει 3,90 μ. μήκος, ξεχωρίζει με τον ρετρό σχεδιασμό του και είναι πισωκίνητο. Το Honda e προσφέρει με τον ηλεκτροκινητήρα των 150 ίππων του έως 200 χλμ. αυτονομία και οι τιμές του εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στην Ευρώπη γύρω στις 35.000 ευρώ.

Στις αρχές του 2020 θα λανσάρει η Ford το νέο μικρό της Crossover που θα λειτουργήσει ως μία πιο σπορ και αναβαθμισμένη εναλλακτική πρόταση προς το Ecosport. Το πεντάθυρο μοντέλο διακρίνεται για τις δυναμικές γραμμές του, προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους, βασίζεται στο πάτωμα του Fiesta και οι τιμές του θα ξεκινούν στην Ελλάδα από 20.097 ευρώ για την έκδοση EcoBoost των 125 ίππων με ήπια υβριδική τεχνολογία!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ζαχαράκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η β’ φάση διορισμού αναπληρωτών στα σχολεία

23:36

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει συνειδητώς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

23:15

Κομοτηνή: Οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα

22:47

Στην κυκλοφορία το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια της ΔΕΘ

22:18

Πολωνία: Επιβεβαίωσε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε από τη Λευκορωσία

21:48

Γερμανία: Προς ιστορική νίκη βαδίζει η AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ - Καταποντίζεται το CDU

21:46

Ιράν: Θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις

21:18

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 10 Περιφέρειες τη Δευτέρα

21:00

Ζελένσκι: Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα

20:54

Καλαφάτης: Δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις ΜμΕ

20:45

Γουίτκοφ: Κάλεσε Μόσχα – Κίεβο να κάνουν συμβιβασμούς για διέξοδο απ’ τον πόλεμο

20:32

Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος

20:24

Βρετανία: Συνάντηση με τον CEO της JLR θέλει ο υπ. Επιχειρήσεων ενόψει περικοπών σε θέσεις εργασίας

20:15

Λίβανος: Τρεις νεκροί σε νέο ισραηλινό πλήγμα στον νότο

20:02

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη

19:56

Σοφία Εφραίμογλου: Μόλις 12,6% οι γυναίκες CEO στην Ελλάδα

19:42

Γερμανία: Ξεκάθαρη νίκη της AfD δίνουν τα πρώτα exit polls στη Σαξονία-Άνχαλτ

18:56

Γουίτκοφ: Πολύ σημαντικές οι πρώτες συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

18:39

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο

18:25

ΕΛ.Α.Σ.: Με αλαζονεία, ένδεια επιχειρημάτων, και εκνευρισμό ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

17:59

Τζιτζικώστας στο Insider: Η ΕΕ θα λάβει μέτρα στήριξης αν επιμείνει η ενεργειακή κρίση - Έρχεται η πρώτη ευρωπαϊκή πολιτική για τον Tουρισμό

17:56

Σύλληψη 53χρονου για πυρκαγιά από καύση απορριμμάτων στο Άγιο Όρος

17:36

Υπέκυψε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε καυγά στα Γιαννιτσά

17:28

Ζαχαράκη: Έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο

17:19

Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο: Nέα εποχή για τη ΓΑΙΑΟΣΕ – Μετονομάζεται σε Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα

17:04

Όλες οι παρεμβάσεις σε 17 άξονες για το 2027 – Επιπλέον μέτρα για ταξί και Airbnb στο πακέτο ΔΕΘ

16:43

OPEC+: Διατήρησε αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο

16:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

16:24

ΠΑΣΟΚ: Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση, το τρίπτυχο Μητσοτάκη

16:03

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΟΟ η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τη ΔΕΘ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider