Αυτοκίνητο
26-10-2019 | 08:10

Οκτώ εντυπωσιακά στοιχεία για το νέο VW Golf που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Μοιράσου το
Οκτώ εντυπωσιακά στοιχεία για το νέο VW Golf που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Το insider αποκαλύπτει ενδιαφέροντα αριθμητικά δεδομένα της παραγωγικής διαδικασίας του μοντέλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του εδώ και 45 χρόνια.

Το νέο VW Golf, το πιο επιτυχημένο εμπορικά ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, αποκαλύφθηκε μόλις και θα λανσαριστεί στην αγορά το Δεκέμβριο του 2019. Η 8η γενιά του είναι πιο προηγμένη από ποτέ, με κορυφαία τεχνολογία τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στα ηλεκτρονικά. Αυτά οι αναγνώστες του insider τα γνωρίζετε ήδη. Υπάρχουν όμως και κάποια ακόμα που αφορούν την παραγωγή του αυτοκινήτου και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εδώ και 4 δεκαετίες, το Golf είναι το πιο πετυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο αυτοκινήτου. Συνολικά έχουν πωληθεί περισσότερα από 35.000.000, από το 1974 έως σήμερα.

Το Golf 8ης γενιάς έχει ως κυριότερο ανταγωνιστή το… Golf 1ης γενιάς. Αυτή ήταν η πλέον πετυχημένη, με 6,99 εκατομμύρια να έχουν παραχθεί από το 1974 έως το 1983. Έμεινε όμως 9 χρόνια στην παραγωγή, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Στο εργοστάσιο παραγωγής του Golf στο Wolfsburg της Γερμανίας απασχολούνται αποκλειστικά για την κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου 8.400 εργαζόμενοι –περίπου δηλαδή ο πληθυσμός μιας κωμόπολης.

Το Golf 8ης γενιάς  έχει πάνω από 2.700 μεμονωμένα εξαρτήματα που χρειάζονται συναρμολόγηση. Συνολικά είναι σημαντικά πιο πολύπλοκο από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη του νέου Golf διαθέτουν 962 συνδέσεις οι οποίες επικοινωνούν με 1.340 μέτρα καλωδίου. Τα οποία καταφέρνουν να μην φαίνονται πουθενά σχεδόν στα μόλις 4,284 μέτρα του αμαξώματος.

Ένα μεγάλο ταξίδι 69 χιλιομέτρων πραγματοποιεί τo Golf 8ης γενιάς στις γραμμές παραγωγής του, περίπου από την Αθήνα έως την Κόρινθο, μέχρι να ολοκληρωθεί και να εγκαταλείψει το εργοστάσιο.

Παρότι το Golf 8 είναι πιο περίπλοκο από τον προκάτοχό του, χάρη στο αναβαθμισμένο πλαίσιο MQB, έχει μειωθεί ο μέσος χρόνος παραγωγής περίπου κατά μία ώρα. Η μηνιαία εξοικονόμηση κόστους θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Από το 2020, μια νέα πλήρως αυτοματοποιημένη γενιά συστημάτων μεταφοράς χωρίς οδηγό θα διασφαλίσει την ταχύτερη παραγωγή. 23 ρομπότ μεταφοράς θα επιφέρουν 7% βελτίωση της παραγωγικότητας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.