Στη Σιγκαπούρη η επόμενη πιάτσα για τα ιπτάμενα ταξί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Σιγκαπούρη η επόμενη πιάτσα για τα ιπτάμενα ταξί
Μέσα σε μια μητρόπολη των 10 ή 15 εκατομμυρίων κατοίκων, η μόνη λύση για να μετακινηθείς στο μέλλον, θα είναι να… πετάξεις.

Η γερμανική νεοφυής εταιρεία Volocopter δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο πιθανούς προορισμούς για την έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης των ιπτάμενων ταξί που εξελίσσει. Αυτόνομα κινούμενα και εξαιρετικά γρήγορα εντός του αστικού ιστού, θα προσφέρουν μικρής διάρκειας πτήσεις στο κόστος μια μετακίνησης με λιμουζίνα.

Volocopter

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς της Σιγκαπούρης για τη διενέργεια δημόσιας δοκιμαστικής πτήσης τους επόμενους μήνες, δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και η Γερμανία ήταν οι πιο δεκτικές αγορές για τα ιπτάμενα ταξί της.

Η ένταξη των ιπτάμενων ταξί στο μεταφορικό ιστό μιας πόλης δεν είναι διόλου εύκολη, καθώς υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ρυθμιστικών νόμων αλλά και υποδομών. Χωρίς, ταυτόχρονα, να υπολογίζονται οι εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Volocopter

Η Volocopter, η οποία υποστηρίζεται από τη Daimler, την Intel και τη Geely, στοχεύει σε μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση σε δύο με τρία χρόνια. Τα ταξί της μοιάζουν με drone, είναι πλήρως ηλεκτρικά, αυτόνομα κινούμενα και ίπτανται χάρη σε 18 έλικες.

Η γερμανική εταιρεία στοχεύει τόσο σε επιχειρηματικούς πελάτες, με πτήσεις από το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης προς τη Marina Bay αλλά και στους τουρίστες, με πτήσεις προς την Sentosa, το δημοφιλές θέρετρο του νησιού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι πρώτες εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται παρουσία πιλότου, αφήνοντας χώρο μόνο για έναν επιβάτη. Σε πέντε με δέκα χρόνια υπολογίζεται η μετάβαση σε πλήρως αυτόνομη πτήση.

Volocopter

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο όσον αφορά στην ανάπτυξη υποδομών για αυτόνομα οχήματα και σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία λεωφορεία χωρίς οδηγό σε τρεις περιοχές του νησιού από το 2022.

Ωστόσο, με αυστηρούς κανόνες για την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την έλλειψη ελικοδρομίων, μένει να δούμε αν το Volocopter μπορεί να γίνει το ταξί του μέλλοντος στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider