Αυτοκίνητο
12-09-2019 | 09:08

Τι πρέπει να ελέγξετε προτού αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (vid)

Μοιράσου το
Τι πρέπει να ελέγξετε προτού αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (vid)

Ο τζέι Λένο είναι κάτι σαν αυθεντία στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Τα τρία πράγματα που έλεγχει πάντα πριν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μοιράζεται με το κοινό του ο Τζέι Λένο.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής του CNBC, «Jay Leno’s Garage», είναι κάτι σαν αυθεντία στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αν και τα οχήματα που επιλέγει δεν είναι και πολύ συνηθισμένα.

Για του λόγου το αληθές, η «συλλογή» του πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή αποτελείται από περισσότερα από 100 οχήματα, τα οποία είναι όλα τους σπάνια και ανεκτίμητα, όπως η McLaren F1 την οποία αγόρασε 800.000 δολάρια, ενώ τώρα αξίζει 12 εκατ. δολάρια.

Και μπορεί η τιμή να μην είναι ζήτημα για εκείνον, ξέρει όμως να καταλαβαίνει μια καλή ευκαιρία. Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα τρία πράγματα που συμβουλεύει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο:

Δείτε τι λέει σχετικά ο Τζέι Λένο: 

Δεν υπάρχει σταθερή τιμή, όμως υπάρχει τρόπος να υπολογίσεις αν το «υποψήφιο» αυτοκίνητο είναι πολύ ακριβό ή πολύ φθηνό. Πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα και να ελέγξεις τις τιμές σε παρόμοια μοντέλα και κριτικές, για να συγκρίνεις και να καταλήξεις.

Για μοντέλα του εξωτερικού μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την έρeυνα σου, εργαλεία όπως το Edmunds.com και το Kelley Blue Book.

Το ιστορικό του αυτοκινήτου θα σου δείξει τι αγοράζεις πραγματικά.
Για την ακρίβεια, το ιστορικό θα σου δείξει πότε και πόσο συχνά έχει γίνει σέρβις ή αν είχε εμπλακεί ποτέ σε ατυχήματα.

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σπάνια βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση, όμως κάθε ελάττωμα μπορεί να είναι όφελος για να «ρίξεις» την τιμή. Απλά πρόσεξε να μην είναι τίποτα μεγάλο και σημαντικό, γιατί διαφορετικά θα καταλήξεις να πληρώνεις παραπάνω για να το φτιάξεις.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.