H «χρυσή δεκάδα» των μοντέλων για ζάπλουτους εκατομμυριούχους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
H «χρυσή δεκάδα» των μοντέλων για ζάπλουτους εκατομμυριούχους
Ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων αυξάνεται παγκοσμίως προκαλώντας έτσι ζήτηση για πανάκριβα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής με εξωπραγματικές προδιαγραφές!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε καίρια τα μικρομεσαία στρώματα. Αντίθετα, οι Κροίσοι βγήκαν από αυτήν ωφελημένοι και ακόμη πλουσιότεροι, ενώ αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων σε όλον τον πλανήτη. Ετσι, τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των πανάκριβων υπεραυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής, τα οποία ήταν σπάνια στο παρελθόν.

Μάλιστα, στο παιχνίδι έχουν μπει τόσον ορισμένοι μεγάλοι αυτοκινητοκατασκευαστές, όσο και μικρότερες, εξωτικές μάρκες, οι οποίες ειδικεύονται στην κατασκευή μοντέλων κατά παραγγελία με την προσωπική νότα του ιδιοκτήτη τους. Μιλάμε για αυτοκίνητα με καινοτόμες τεχνολογίες, υπερσύγχρονα υλικά και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τους αγώνες. Το γεγονός μάλιστα, ότι πολλά από αυτά κοστίζουν πραγματικά μία περιουσία όχι μόνον δεν επηρεάζει αρνητικά τη ζήτησή τους, αλλά συχνά καλύπτουν οι προπαραγγελίες όλη την παραγωγή τους, πριν ξεκινήσει καν η κατασκευή τους. Γι αυτόν τον λόγο, ορισμένα από αυτά τα δυσεύρετα μοντέλα έχουν έως και διπλάσια αξία ως μεταχειρισμένα από την αρχική τιμή αγοράς τους ως καινούρια.

Ας δούμε τη «χρυσή δεκάδα» που επιλέξαμε με βάση κριτήρια, όπως η σπανιότητα, οι επιδόσεις, το design και βέβαια η…ακριβή τιμή τους!

Υβριδικό μοντέλο, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα και με αφαιρούμενο τιμόνι για ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό του. Θα κατασκευαστούν 150 τέτοια αυτοκίνητα στο Γκέιντον της Μεγ. Βρετανίας και θα επιταχύνουν από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 2,5’’, ενώ θα πιάνουν τα 402 χλμ./ώρα ανώτατη ταχύτητα χάρη στον πανίσχυρο 12κύλινδρο κινητήρα τους.

Εχει λάβει το όνομά της από τον οδηγό αγώνων Λουί Χιρόν, που είχε γράψει στο παρελθόν χρυσές σελίδες με αυτοκίνητα της Bugatti. Η συνολική παραγωγή ανέρχεται σε 500 τεμάχια, που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο του Μόλσχαϊμ της Αλσατίας και θα εφοδιάζονται με 16κύλινδρους κινητήρες. Επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 2,5’’ και τελική ταχύτητα 420 χλμ./ώρα.

Το εντυπωσιακό μοντέλο διαθέτει μεταξύ άλλων τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οκτατάχυτο σαζμάν και υψηλής απόδοσης κεραμικά φρένα. Θα παραχθούν συνολικά 275 τέτοια αυτοκίνητα στο Αφάλτερμπαχ της Γερμανίας και στο Μπρίξγουορθ και Μπράκλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας. Επιταχύνει από μηδέν έως 200 χλμ./ώρα σε 6’’ και η τελική ταχύτητα ξεπερνά λίγο τα 320 χλμ./ώρα.

Το τελευταίο δημιούργημα της Koenigsegg διαθέτει μεταξύ άλλων αισθητήρες στις πόρτες, ώστε να μην βρίσκουν ανοίγοντας σε κοντινά αντικείμενα. Περιορισμένης παραγωγής 80 τεμαχίων, κατασκευάζεται στο Άνγκελχολμ της Σουηδίας, εφοδιάζεται με οκτακύλινδρο μοτέρ και επιταχύνει από στάση έως την τελική ταχύτητα των 400 χλμ./ώρα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Λανσαρίστηκε το 2018 και παραπέμπει στο αντίστοιχο μοντέλο του ’60, ενώ φτιάχτηκε αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση. Συλλεκτική παραγωγή μόλις 25 κομματιών, κατασκευάζεται στην Αγγλία, διαθέτει εξακύλινδρο κινητήρα, επιταχύνει από μηδέν έως 60 μίλια ανά ώρα (0 – 96 χλμ./ώρα) σε 6,5’’ και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 241 χλμ./ώρα.

Ο σχεδιασμός τους παραπέμπει στη θρυλική Ferrari ‘’barchetta’’, που κυριάρχησε τη δεκαετία του 50 και νίκησε μεταξύ άλλων 6 φορές στις 24 Ωρες του Λε Μαν μεταξύ 1949 και 1962. Κανένα από τα δύο μοντέλα δεν διαθέτει οροφή, η συνολική παραγωγή τους ανέρχεται σε 499 τεμάχια, ενώ κατασκευάζονται στην Ιταλία. Δωδεκακύλινδρα μοτέρ, επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 2,5’’ και ανώτατη ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο coupe δεν αποτελεί μόνον την επιτομή της πολυτέλειας, αλλά έχει διατελέσει και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας. Κατασκευάστηκαν συνολικά 300 τέτοια μοντέλα στο Μόλσχαϊμ της Γαλλίας. Εφοδιάζεται με θηριώδη κινητήρα 16 κυλίνδρων, κάνει την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 2,5’’ και πιάνει τα 415 χλμ./ώρα τελική.

Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο κατασκευάζεται στο Σαν Σεζάριο σουλ Πάναρο και η συνολική παραγωγή του περιορίζεται στα 100 τεμάχια. Διαθέτει αφαιρούμενη οροφή από ανθρακόνημα, δωδεκακύλινδρο κινητήρα και επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Πρόκειται για Plug-in υβριδικό μοντέλο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, από ένα σε κάθε άξονα. Συνολική παραγωγή 918 μονάδες, χώρα κατασκευής η Γερμανία, οκτακύλινδρο μοτέρ, επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 2,6’’ και τελική ταχύτητα 345 χλμ./ώρα.

Φτιάχτηκε προς τιμήν του μεγάλου Βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1, Άιρτον Σένα και αν και διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας, είχε σχεδιαστεί αρχικά για τους αγώνες. H συνολική της παραγωγή είναι 500 μονάδες, κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, εφοδιάζεται με οκτακύλινδρο κινητήρα και επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 2,8’’, ενώ πιάνει τα 335 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Συνελήφθησαν 12 μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2024

23:37

Με συστήματα «έξυπνης» πόλης εξοπλίστηκε ο Δήμος Κιλκίς

23:16

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Σαντάλ σχηματίζεται στον Ατλαντικό

23:01

Έπεσε η σελίδα για την διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ - Έδειχνε on line τα ονόματα και τα ποσά κάθε δικαιούχου

22:47

Δύο Αμερικανοί εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας τραυματίστηκαν στη Γάζα

22:16

Χανιά: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 51χρονος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες και τον τελωνειακό κώδικα

21:47

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 43χρονος και 29χρονη για διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών

21:18

Κιλικίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

20:56

Στον ανακριτή αύριο ο άνδρας που συνελήφθη για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μεσοχώρια Ευβοίας

20:53

Ισραήλ: Ετοιμάζεται να απαντήσει στη Χαμάς για τη διαπραγμάτευση κατάπαυσης του πυρός

20:45

Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από τις βάσεις του θανάτου

20:31

Παπαστεργίου: Η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν γνωρίζει σύνορα

20:21

Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Καρκαδιώτισσα

20:07

Σήμερα η πιλοτική 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ στην Αθήνα

20:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέργιος Καλπάκης νέος Γραμματέας του κόμματος

19:49

ΗΠΑ: Στους 27 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Τέξας

19:38

Το 5G θα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των κινητών συνδρομών το 2025

19:33

Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα

19:23

Παροχή βοήθειας σε ορειβάτισσα που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

19:06

ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία εγκαταλείπει την SpaceX του Μασκ για την παράδοση φορτίων

19:00

Στη Euronext ξέρουν από... στρατηγική

18:43

Νεκρή 85χρονη έπειτα από πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

18:31

Βρετανία: Προχωρά σε αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεών της με τη Συρία

18:20

Διευκρινίσεις Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την υπερωριακή απασχόληση

18:14

Συνελήφθη 31χρονος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε 17χρονη στην Ελευσίνα

17:53

Πεκίνο και Ουάσινγκτον αίρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές βασικών προϊόντων

17:27

Μαχλούφ (ΕΚΤ): Το ευρώ δεν μπορεί να αντικαταστήσει σύντομα το δολάριο

17:13

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

17:00

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν δύο νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα από 750€ έως 2.000€ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

16:51

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε από την ΚΕ η πρόταση Φάμελλου για την ΠΓ

gazzetta
gazzetta reader insider insider