Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις, επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις, επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Εβδομάδα πληρωμών αρχίζει σήμερα για εκατομμύρια συνταξιούχους, αλλά και δικαιούχους επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) μηνός Φεβρουαρίου με την πίστωσή τους στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Το πρόγραμμα πληρωμών ανά Ταμείο έχει ως εξής:

  • Στις 25 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Εντός της εβδομάδας θα καταβληθεί το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή, για όσους παρέμειναν σε αναστολή και τον Δεκέμβριο. Οι δικαιούχοι θα βρουν στους λογαριασμούς τους, ποσό έως 73 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή.

Μέχρι το τέλος του μήνα, εκτιμάται ότι θα πληρωθούν και οι ειδικές αποζημιώσεις για συμβάσεις που τέθηκαν σε αναστολή κατά το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020, για τις οποίες έγιναν διορθώσεις στην υποβολή των αιτήσεων από τους εργοδότες.

Επιδόματα

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πληρώνονται όλα τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, ο Οργανισμός θα πληρώσει το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, το Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”, το Επίδομα Ομογενών, “Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019”, το επίδομα παιδιού και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.

Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα καταβληθεί σε 2.978 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν το διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης το επίδομα παιδιού 2020 θα καταβληθεί σε όσους δικαιούχους έκαναν αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 και εγκρίθηκε ενώ αρχές Μαρτίου αναμένεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 2021.

Ποσό ύψους 53.549.285,36 ευρώ θα δοθεί για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μηνός Ιανουαρίου 2021.

Οι νέοι γονείς που απέκτησαν παιδί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς και όσοι απέκτησαν παιδί το 2020 και υπέβαλλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 θα πληρωθούν την πρώτη δόση του επιδόματος γέννησης στις 29 Ιανουαρίου 2021. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ.

Στο μεταξύ την τρέχουσα εβδομάδα θα πληρωθούν το επιπλέον επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι άνεργοι των οποίων έληξε η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Στο τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.

Φωτο: Getty Images/ Ideal Images

Διαβάστε επίσης

Αναδρομικά συνταξιούχων: Οι ημερομηνίες πληρωμής στους κληρονόμους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider