Ψυχραιμία συστήνει η Goldman, μετά τα αυξημένα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψυχραιμία συστήνει η Goldman, μετά τα αυξημένα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα
Κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας εκτιμά πως τα τωρινά επίπεδα του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ είναι μακριά από τα επίπεδα ανησυχίας.

Καθησυχαστικό μήνυμα για το ότι η πρόσφατη αύξηση στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων ισχυρών οικονομιών του κόσμου, όπως ο 10ετές κρατικός τίτλος των ΗΠΑ, δεν αποτελεί σημάδι για ανησυχία στις αγορές, στέλνει η Goldman Sachs.

Ο επικεφαλής μετοχικών κεφαλαίων της Goldman για τις ΗΠΑ, Ντέβιντ Κόστιν, δήλωσε πως «η άποψη μας είναι ότι η πρόσφατη άνοδος στα επιτόκια των ομολόγων δεν είναι σημάδι κινδύνου για τις μετοχές».

Υπενθυμίζεται πως η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο 1,54%, στην υψηλότερη απόδοση πριν από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, ενώ τη Δευτέρα υποχωρεί στο 1,43%.

Μιλώντας στο CNBC, ο Κόστιν δήλωσε πως η τάση αυτή συνιστά μεταβολή στην τάση των αγορών και όχι απειλή.

Στο περιβάλλον που βρισκόμαστε σήμερα οι κυκλικές μετοχές, με μικρότερα άμεσα κέρδη αλλά με ισχυρότερα και μακροπρόθεσμα προφίλ κερδοφορίας, τείνουν να κερδίζουν κινήσεις επενδυτικής «άμυνας», που είχαν θετική πορεία μέσα στο ράλι της πανδημίας. Κλάδοι όπως η ενέργεια και η βιομηχανία συνήθως αποδίδουν καλύτερα όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, σημειώνει το CNBC.

Επιστρέφοντας στον Κόστιν, το στέλεχος της Goldman υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος από την πορεία των επιτοκίων όσο το αμερικανικό 10ετές παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2,1%.

«Οι επενδυτές πρέπει να ισορροπήσουν στη διάθεση για θελκτικές επενδυτικές ευκαιρίες με το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων» σημείωσε ο Κόστιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider