Εκλογές ΗΠΑ: Ανοδικά το δολάριο, πέφτει ο χρυσός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Ανοδικά το δολάριο, πέφτει ο χρυσός
Η μάχη καταμέτρησης των ψήφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται, η διαδικασία θα είναι μακρά και οι αγορές… παίρνουν τις δικές τους αποστάσεις, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι αγορές το θρίλερ για γερά νεύρα, στο οποίο εξελίσσεται η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τον Λευκό Οίκο, υποδεικνύοντας πως οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα είναι… ο περίπατος που υποδείκνυαν οι δημοσκοπήσεις.

Η μάχη συνεχίζεται, η διαδικασία θα είναι μακρά και οι αγορές… παίρνουν τις δικές τους αποστάσεις, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθώντας τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, το δολάριο ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,58% στα 1.899 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι πρώιμες εκτιμήσεις για ταχεία ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ έχουν διαψευστεί. Η πραγματικότητα δείχνει ότι θα έχουμε μια μακρά διαδικασία», σχολιάζει ο Ian Lyngen, στρατηγικός αναλυτής της BMO Capital Markets.

«Η μεταβλητότητα θα παραταθεί και θα διαρκέσει για περισσότερο χρόνο από όσο πιστεύαμε, τουλάχιστον μέχρις ότου η κατάσταση στις ΗΠΑ γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη…», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider