«Βουλιάζει» η Wall Street από τα νέα κρούσματα του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουλιάζει» η Wall Street από τα νέα κρούσματα του κορονοϊού
Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ προκαλούν ισχυρές απώλειες στη Wall Street. Η πτώση ξεπέρασε τις 700 μονάδες, μετά την ανακοίνωση αριθμού κρουσμάτων «ρεκόρ» στη Φλόριντα.

Με απώλειες άνω των 400 μονάδων άνοιξε η Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η απώλειες άγγιζαν τις 700 μονάδες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σε αυτή την περίπτωση, η πολυπόθητη «επανεκκίνηση» της οικονομίας θα μπει στον «πάγο», παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αρνείται να επιβάλλει lockdown σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνουν τα τελευταία 24ωρα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επαναφέρουν το ζήτημα της υγείας σε πρωταγωνιστική θέση, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η οικονομία της χώρας περνά σε νέα φάση, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο.

Οι δείκτες στο ταμπλό

Λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η ανακοίνωση αριθμού κρουσμάτων «ρεκόρ» στη Φλόριντα, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν την Τρίτη, «έριξε» ακόμα περισσότερο τους δείκτες στο ταμπλό της Wall Street.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 21:40 (ώρα Ελλάδας) ο Dow Jones καταγράφει απώλειες κατά 2,57% στις 25.484 μονάδες, πτώση 2,55% καταγράφει ο S&P 500 στις 3.049 μονάδες, ενώ απώλειες κατά 2,20% σημειώνει ο Nasdaq στις 9,909 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider