Χάνει έδαφος το δολάριο την Τρίτη, καθώς, όπως επιβεβαιώνεται από το κλίμα της αγοράς συναλλάγματος, ανακάμπτουν τα πιο ριψοκίνδυνα νομίσματα, στη σκιά των προσδοκιών πως μειώνονται κρούσματα και θάνατοι από τον κορονοϊό σε μια σειρά από χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δολάριο είχε επιδοθεί σε μια ξέφρενη ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω αύξησης της μεταβλητότητας στις αγορές. Ωστόσο, η συντονισμένη δράση των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη έφερε μια σχετική «ηρεμία» στην αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,7% απέναντι στα βασικά νομίσματα.

Στερλίνα

Η στερλίνα, στον αντίποδα, έχει επιδοθεί σε άνοδο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται στην εντατική, μετά την επιδείνωση της υγείας του λόγω του κορονοϊού.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,6%.

Γιεν

Το δολάριο υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του γιεν, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κήρυξε πολλά μέρη της χώρας σε έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος, όπως ακριβώς και στις μετοχές», σημειώνει ο Kenneth Broux, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.

«Χρειαζόμαστε χρόνο, ωστόσο. Οι υπερβολικές αντιδράσεις περιορίζονται», προσθέτει.