«Γκρεμίζεται» η Wall Street από την πανδημία του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γκρεμίζεται» η Wall Street από την πανδημία του κοροναϊού
Νέες απώλειες καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη. Στο -5% ο Dow Jones.

Μετά το χθεσινό «ράλι» που οδήγησε του δείκτες της Wall Street στο +4%, οι φόβοι γύρω από τον επίδραση του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία επανέρχονται. Ο Dow «βουλιάζει» 1.248 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και ο Nasdaq, με τον S&P 500.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε την επικινδυνότητα από τον κοροναϊό σε πανδημία. Ο ιός που εξαπλώνεται παγκοσμίως, έχει προσβάλει μέσα σε τρεις μήνες περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Παράλληλα, οι επενδυτές δεν δείχνουν να πείθονται από τα μέτρα που συζητάει ο Λευκός Οίκος με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, να προτείνει την ιδέα του μηδενικού φόρου μισθωτών υπηρεσιών για όλο το 2020 ως ένα μέτρο θωράκισης της αμερικανικής οικονομίας στον κοροναϊό.

Οι επενδυτές περιμένουν και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη για τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει η Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να θωρακίσει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones διολισθαίνει 5% καταγράφοντας πτώση 1.260 μονάδων στις 23.760 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 4,42% στις 7.977 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 4,61% στις 2.749 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider