Δυναμικό «comeback» στη Wall Street μετά το κραχ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό «comeback» στη Wall Street μετά το κραχ
Διέγραψε μέρος των χθεσινών απωλειών η Wall Street. Ξεπέρασαν το +4% οι δείκτες.

«Ράλι» σημειώθηκε στη Wall Street την Τρίτη μετά το κραχ της Δευτέρας, με τους δείκτες να κλείνουν στο 4% και τον Dow να κερδίζει 1.167 μονάδες.

Το χθεσινό «άγριο sell off» οδήγησε σε ισχυρές απώλειες στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές, καθώς οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων πιέζουν τα περιθώρια κερδοφορίας των τραπεζών.

Η έκθεση των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών στον ενεργειακό κλάδο είναι ιδιαίτερα υψηλή. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ιδιαίτερα ευάλωτες σε μια πιθανή αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων των ενεργειακών εταιρειών. Την Τρίτη οι «big 4» των αμερικανικών τραπεζών ανέκαμψαν διορθώνοντας το χθεσινό «κάζο».

«Ανάσα» στη Wall έδωσε η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προτείνει την ιδέα του μηδενικού φόρου μισθωτών υπηρεσιών για όλο το 2020 ως ένα μέτρο θωράκισης της αμερικανικής οικονομίας στον κοροναϊό. Παράλληλα ο Τραμπ προέτρεψε τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ να προβεί σε νέες μειώσεις των επιτοκίων.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 4,89% καταγράφοντας άνοδο 1.167 μονάδων στις 25.018 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 4,95% στις 8.344 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 4,94% στις 2.882 μονάδες.

Στο ήμισυ έσβησε την χθεσινή πτώση το πετρέλαιο καθώς η τιμή του αργού ενισχύθηκε 10,4% στα 34,36 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του brent κατέγραψε άνοδο 8,3% στα 37,22 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider