Δυναμικό comeback στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό comeback στη Wall Street
Ώθηση έλαβαν οι επενδυτές από την προσπάθεια των επιστημών παγκοσμίως να περιορίσουν τον κοροναϊό. Στις ΗΠΑ και την Κίνα ερευνητές δημιουργούν το εμβόλιο.

Επανήλθε στα κέρδη η Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό μίνι sell off που πυροδοτήθηκε από τους φόβους της γενικευμένης εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πλέον ο ιός μετά τη Γαλλία έκανε την εμφάνισή του και στη Γερμανία με το πρώτο κρούσμα να επιβεβαιώνεται την Τρίτη. Επίσημα και με τις τελευταίες εξελίξεις οι νεκροί ανέρχονται στους 106 με 4.547 κρούσματα στην Κίνα. Επίσης 61 άτομα έχουν θεραπευτεί.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.300 σχεδόν κρούσματα.

Στη Βαυαρία της Γερμανίας επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε.

Παράλληλα το βλέμμα των επενδυτών είναι και στα εταιρικά αποτελέσματα με την Apple να ανακοινώνει σήμερα Τρίτη τα αποτελέσματα τριμήνου και την Τετάρτη η Tesla του Έλον Μασκ.

Χωρίς φρένο το χρέος των ΗΠΑ

Στα 31,4 τρισ. δολάρια αναμένεται να ανέλθει το χρέος των ΗΠΑ -ποσό ρεκόρ που ισοδυναμεί με το 98% του ΑΕΠ- στα τέλη του 2030 σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Αυτό αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το έλλειμμα θα συνεχίσει να διευρύνεται με βάσης τις σημερινές πολιτικές που εφαρμόζονται φτάνοντας το 180% του ΑΕΠ έως το 2050, πολύ πάνω από κάθε προηγούμενο ρεκόρ, όπως δήλωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1 τρισ. δολάρια για το τρέχον έτος, ενώ αναμένεται να ανέλθει στα 1,3 τρισ. δολάρια ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία ήτοι 5,4% από 4,6% του ΑΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως το έλλειμμα δεν ξεπέρασε το 4% του ΑΕΠ για περισσότερα από πέντε συναπτά έτη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με μέσο όρο μόλις 1,5%.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου Phillip Swagel θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του προϋπολογισμού, διότι το αμερικανικό χρέος ακολουθεί μία μη βιώσιμη πορεία. Τέλος το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει ότι η αμερικανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,2% το 2020.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 28.722 μονάδες, ο Nasdaq σημειώσε κέρδη 1,43% στις 9.139,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,08% στις 3.278 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider