Περιορίστηκαν οι απώλειες στη Wall μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιορίστηκαν οι απώλειες στη Wall μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ
Μεικτά πρόσημα στη Wall την Πέμπτη.

Γλίτωσε από ισχυρές απώλειες η Wall Street λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μη σήμανση παγκόσμιου συνάγερμου για τον κοροναϊό.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανέφερε ότι «είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ο κοροναϊός συμβάν έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», ωστόσο υπογράμμισε ότι τα μέλη της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αποτελείται από 16 ειδικούς, ήταν διαχωρισμένη στο τελικό συμπέρασμά της».

«Χωρίς να κάνουμε λάθος, τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Κίνα, αλλά προς το παρόν δεν έχει τεθεί ζήτημα για παγκόσμιο συναγερμό. Δεν έχει φτάσει σε σημείο να θεωρηθεί ένα τέτοιο περιστατικό».

Λαγκάρντ - ΕΚΤ

Το μήνυμα της αύξησης των δημοσιονομικών δαπανών από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ώστε να παρέμβουν αποτελεσματικά στην τόνωση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας, και της συνολικής ζήτησης επανέλαβε από το στρατηγείο της Φρανκφούρτης η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ ανέφερε πως τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν στα σημερινά ή και χαμηλότερα επίπεδα μέχρι οι προοπτικές του πληθωρισμού να συγκλίνουν σημαντικά προς τον στόχο για πληθωρισμό λίγο κάτω από 2%. Η κα. Λαγκάρντ εξέφρασε παράλληλα τις ανησυχίες της για τα χαμηλά επιτόκια διότι συνοδεύονται από μία χαμηλή ανάπτυξη. «Θα προτιμούσα υψηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερα επιτόκια αλλά αυτή δεν είναι η κατάσταση που έχουμε τώρα».

Για τις καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού η Λαγκάρντ τόνισε πως αυτές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί ο υποστηρικτικός αντίκτυπος των επιτοκίων και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Dow Jones κατέγραψε οριακές απώλειες 0,09% στις 29.160 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 0,20% στις 9.402 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 3.325 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.