Στο κόκκινο η Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο η Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα
Περιόρισε τις βαριές απώλειες στο τέλος η Wall Street. Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την εδβομάδα.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για καθυστέρηση της υπογραφής συμφωνίας με την Κίνα. Οι επενδυτές προσδοκούσαν πριν τον ερχομό του 2020 πως θα επιτευχθεί μια συμφωνία πρώτων σταδίων σε βασικά ζητήματα.

Παράλληλα, οι επενδυτές λαμβάνουν άκρως αρνητικά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως θα επαναφέρει τους δασμούς στις δύο αυτές χώρες δημιουργώντας περαιτέρω ανησυχία για το τι επιδιώκει ο ίδιος, ενώ δεν φαίνεται να κλείνει μια συμφωνία με την Κίνα εντός του 2019.

Ο ίδιος εξαπέλυσε νέα επίθεση και προς της Fed λέγοντας πως «H Fed πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάριο μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους. Χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη χαλάρωση Fed».

Την Τρίτη ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 1% στις 27.505,93 μονάδες, ο Nasdaq ξεπέρασε σε απώλειες το 0,5% στις 8.520,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,66% στις 3.093,27 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider