Wall Street: «Βουτιά» άνω των 400 μονάδων για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Βουτιά» άνω των 400 μονάδων για τον Dow
Βαριές απώλειες στη Wall Street την Τρίτη.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε ένα μικρό sell off.

Οι επενδυτές λαμβάνουν άκρως αρνητικά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως θα επαναφέρει τους δασμούς στις δύο αυτές χώρες δημιουργώντας περαιτέρω ανησυχία για το τι επιδιώκει ο ίδιος, ενώ δεν φαίνεται να κλείνει μια συμφωνία με την Κίνα εντός του 2019.

Ο ίδιος εξαπέλυσε νέα επίθεση και προς της Fed λέγοντας πως «H Fed πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάριο μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους. Χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη χαλάρωση Fed».

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο ISM τη Δευτέρα η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρέμεινε αδύναμη και τον Νοέμβριο στις 48,1 μονάδες από 48,3 μονάδες τον Οκτώβριο. Η συρρίκνωση του τομέα της μεταποίησης φαίνεται από την αδυναμία του δείκτη να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 50 μονάδων.

Την Τρίτη ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 1,52% στις 27.363,46 μονάδες, ο Nasdaq ξεπερνά σε απώλειες το 1% στις 8.465,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,2% στις 3.076,81 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider