Στο κόκκινο η εκκίνηση των ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο η εκκίνηση των ευρωαγορών

Στο κόκκινο πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση των ευρωαγορών με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα, ο βρετανικός FTSE100 καταγράφει πτώση 0,30% στις 6.265,46 μονάδες ο γερμανικός DΑΧ σημειώνει απώλειες 0,19% στις 10.240,08 μονάδες ενώ και ο γαλλικός CAC40 κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,04% στις 4.531,19 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα εν αναμονή των ανακοινώσεων της Federal Reserve στις ΗΠΑ για τα επιτόκια και τις προοπτικές της οικονομίας αλλά και εκείνων της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, αύριο Πέμπτη.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου, δεχόμενη ώθηση από την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, με τα τα συμβόλαια Brent ενισχύονται κατά 1,46% στα 46,41

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό ξεχωρίζει ο τίτλος της Barclays, ο οποίος σημειώνει άλμα 3,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο, με την τράπεζα να ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι θα επιταχύνει τη διάθεση μη βασικών δραστηριοτήτων.

Εξίσου από τον τραπεζικό κλάδο, η Banco Santander ανακοίνωσε μείωση 5% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Από τον κλάδο της ενέργειας, ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total SA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 40% το α΄ τρίμηνο, ενώ η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο.

Άλμα 50% στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε από την πλευρά της η γερμανική Adidas.

Χθες το βράδυ η Apple ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 13% στις πωλήσεις του α’ τρίμηνο του 2016 -διαμορφώθηκαν στα 50,6 δισ. δολάρια έναντι 58 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Πρόκειται για την πρώτη μείωση των πωλήσεων από το 2006 και την πρώτη διψήφια πτώση από το 2001.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ανησυχίες προκαλεί η έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για το κόστος ενδεχόμενου Brexit. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κοστίσει ένα μηνιαίο μισθό σε κάθε Βρετανό πολίτη. Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Angel Gurria μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio, κάλεσε τους Βρετανούς να ταχθούν υπέρ της Ε.Ε. στο επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση «αποτελεί μία κακή απόφαση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider