Έχασε προς στιγμήν τα 50.000 δολάρια το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε προς στιγμήν τα 50.000 δολάρια το bitcoin

Απώλειες άνω του 5,5% σημειώνει τη Δευτέρα το Bitcoin, μετά την άνοδό του στο ιστορικό υψηλό των 58.354 δολαρίων μία ημέρα νωρίτερα, καθώς το sell off των μετοχών παγκοσμίως περιορίζει την επενδυτική όρεξη για ρίσκο.

Το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα αυξήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ το σαββατοκύριακο, με την τιμή του να έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του έτους. Την Παρασκευή, η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Αυτή την ώρα υποχωρεί 5,79% στα 53.873 δολάρια.

Στο μεταξύ, το ανταγωνιστικό ether υποχωρεί 8,4% στα 1.787 δολάρια.

Η «οπισθοχώρηση» του bitcoin μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω, καθώς το πρόσφατο ράλι μοιάζει υπερβολικό, σχολιάζει ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας συναλλαγών ExoAlpha, David Lifchitz. Ο αναλυτής εκτιμά πως θα μπορούσε να έρθει μια διόρθωση της τάξης του 15%, προτού το κρυπτονόμισμα φτάσει σε νέα υψηλά.

Άλλοι αναλυτές κάνουν λόγο για μια τεχνική κίνηση στην τιμή του bitcoin, που δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποιο γεγονός «καταλύτη» για την πορεία του Bitcoin.

«Είδαμε ένα μομέντουμ για την τιμή του Bitcoin το σαββατοκύριακο, αλλά τα ράλι του σαββατοκύριακου δεν φαίνεται να κρατάνε τελευταία» είπε στο Reuters αναλυτής της Enigma Securities.

«Υπάρχει καλή πιθανότητα για μια εβδομάδα απωλειών και μικρή διόρθωση στην τιμή του Bitcoin στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις υποτονικές μεσο-μακροπρόθεσμες στρατηγικές» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε το Σάββατο πως οι τιμές του Bitcoin και του ανταγωνιστικού ether κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider