Απώλειες 1% καταγράφει την Τρίτη η στερλίνα, καθώς επανέρχεται ο κίνδυνος για «άτακτο» Brexit.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει παράνομη την επέκταση της μεταβατικής περιόδου, μετά το Brexit, γεγονός που αν υλοποιηθεί, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Γιατί επανέρχεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit

Σύμφωνα πάντα με τον διεθνή Τύπο, ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μικρής αναθεώρησης του νομοσχεδίου για το Brexit (γνωστού και ως Συμφωνίας Αποχώρησης). Η αναθεώρηση εκτιμάται ότι θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου μετά τον Δεκέμβριο του 2020. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

«Η νέα, ενδυναμωμένη κυβέρνηση της Βρετανίας, υπό τον Μπόρις Τζόνσον, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα άτακτο Brexit, πιο σκληρό και χωρίς καμία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει ο διεθνής Τύπος.

Αντιδρώντας άμεσα στα δημοσιεύματα η στερλίνα, υποχώρησε κατά 0,7% στα επίπεδα των 1,3236 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά έχασε τα επίπεδα των 1,32 δολαρίων.