Χρηματιστήριο: Με Aegean και τράπεζες συνεχίστηκε το σερί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Με Aegean και τράπεζες συνεχίστηκε το σερί
Συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία του το Χρηματιστήριο Αθηνών κάνοντας το 13x13 με την τράπεζες να αρχίζουν να «βλέπουν» τις 500 μονάδες.

Σε μια συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, οι αγοραστές κατάφεραν να διατηρήσουν το σερί τους, κάνοντας το 13χ13 και στέλνοντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 790 μονάδες.

Έτσι την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,55% στις 791,17 μονάδες, με τον τζίρο να αγγίζει τα 69,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύθηκε 0,56%, στις 1.894,67 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 2,17% στις 494,88 μονάδες.

Πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Aegean που ενισχύθηκε 4,21%, με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να ακολουθούν, ενώ με ήπιες απώλειες έκλεισε η μετοχή της Motor Oil στο 1,08%, και του ΟΠΑΠ 1,07%.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Eurobank κατέγραψε άνοδο 2,82% της Alpha Bank 2,27%, της Εθνικής Τράπεζας στο 1,51% και της Τράπεζας Πειραιώς κινήθηκε ανάλογα κλείνοντας στο 1,51%.

Έτσι ο τραπεζικός δείκτης κλείνοντας στις 494 μονάδες θα πρέπει να αποδείξει ότι συνεχίζει να διαθέτει την ορμή για να κινηθεί μέσα στη δύσβατη περιοχή των 490 με 529 μονάδων, όπως είχε γράψει το insider.gr. Για την ώρα, η αναμενόμενη αύξηση του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme), της ΕΚΤ την Πέμπτη θα δώσει μια περαιτέρω παράλληλη ώθηση στους τραπεζικούς τίτλους και στα κρατικά ομόλογα. Ωστόσο, τα μεγάλα ερωτηματικά γύρω από τον κλάδο παραμένουν, όσο αναφορά το μέγεθος των εισροών NPEs που θα προκύψει από την άρση των αναστολών πληρωμής, τις τιτλοποιήσεις και τις μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν, ώστε να δημιουργηθούν νέα επενδυτικά stories.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider